İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünce; İlimizde sekiz ayrı işyeri hırsızlığı ve 27 ayrı işyerinden çelik kasa hırsızlığından aranan şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.

İlimizde sekiz ayrı işyeri hırsızlığı ve Yalova, Burdur, Düzce, Antalya ve Ankara İllerince 27 ayrı işyerinden çelik kasa hırsızlığından aranması bulunan Ukrayna uyruklu şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.

05.05.2016 günü gece gayri muayyen saatlerde, Sakarya İli Adapazarı İlçesi Tığcılar Mahallesi Kavaklar Caddesi Messeret İş Hanında Bulunan Sekiz ayrı işyerinin giriş çelik kapılarının kapı kilit göbeklerinin özel tasarlanmış aparat ile kırılması suretiyle iş yerlerine girildiği ve işyerlerinden hırsızlık yapıldığının tespit edilmesi üzerine, Sakarya Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği görevlilerince çalışmalara başlanılmıştır.

Olay yerinde ve çevresinde bulunan güvenlik kameraları incelendiğinde ve yapılan titiz çalışmalar neticesinde, hırsızlık olayının uzmanlık gerektiren bir yöntemle gerçekleştirildiği ve olayın şüphelisinin Ukrayna Uyruklu R.K İsimli Şahıs olduğu tespit edilmiştir. Şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalarda Sapanca İlçesinde olabileceği değerlendirilmiş; Sapanca İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlileri ile birlikte şahsa ara sokaklarda rastlanılmış ve kovalamaca neticesi R.K isimli şahıs işyerlerinin kapı göbeklerini devre dışı bırakmak üzere özel olarak tasarlanmış aparatlar ile birlikte yakalanmış ve Asayiş Şube Müdürlüğüne intikal ettirilmiştir.
Şahıs ile ilgili yapılan detaylı araştırmada, Yalova, Burdur, Düzce, Antalya ve Ankara İllerince 27 ayrı işyerinden Çelik kasa hırsızlığı olaylarından aranma kaydının bulunduğu tespit edilmiş, çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanarak Ferizli L Tipi Kapalı Ceza evine teslim edilmiştir.