Cami Federasyonu’ndan Rektör Elmas’a ziyaret
 
Hayırlı olsun

Türkiye Cami ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak; beraberindeki Yönetim, Denetim ve Disiplin kurulu üyeleriyle birlikte Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ı makamında ziyaret ederek, “Hayırlı olsun” dileklerinde bulundu.
 
Yeni yapılacak cami

Ziyarette SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’a federasyonun çalışmaları hakkında bilgi veren Türkiye Cami ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak; Adapazarı merkezine yeni yapmayı planladıkları cami ve külliye ile ilgili Sakarya Üniversitesi’nden destek istedi. Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak ayrıca SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ı federasyonun onursal üyesi yaptı.
 
Karaosman Cami

Adapazarı Karaosman Camii Hizmet Derneği Başkanı Hüseyin Acar, depremde hasar görüp yıkılan ve yerine 14 Temmuz’da temeli atılarak ve bittiğinde mimarisi İstanbul Dolmabahçe Camine benzeyecek olan Adapazarı Karaosman Cami projesi hakkında SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’a bilgi verdi. Rektör Elmas en kısa zamanda caminin inşaatını ziyaret edeceğini söyledi.
 
SAÜ’den destek

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ise Sakarya Üniversitesi olarak, proje ve mimarlık konusunda Türkiye Cami ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu’na destek vermeye hazır olduklarını söyledi. Rektör Elmas, Sakarya Üniversitesi Camii’nde de her gün çeşitli uygulamalı dini eğitimler verildiğini belirtti.
 
Federasyon yöneticileri

Ziyarette; Sakarya’nın ilk Özel Okulu "Özel Sakarya Ortaokulu" Kurucusu Şemsettin Trabzon, Yenikent Camileri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı ve Camili Mahallesi Muhtarı Yunus Özçelik ile Adapazarı Karaosman Camii Hizmet Derneği Başkanı Hüseyin Acar’da hazır bulundu.