.

 Büyükşehir Yatırımları Bize Örnek Büyükşehir Belediyesi ile Libya El Merc Belediyesi arasında başlatılan kardeş şehir çalışmaları kapsamında Sakarya’da bulunan Libya heyeti, Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’ni ziyaret etti. Heyet, SASKİ tarafından hayata geçirilen projeler ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgilendirildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Libya El Merc Belediyesi arasında, kısa bir süre önce “İyi Niyet Protokolü” imzalanmış ve kardeş şehir çalışmaları başlatılmıştı. Bu kapsamda Sakarya’ya gelen, Libya El Merc Belediye Başkanı Hasan Ahmet Salih, akademisyenler, konut ve kamu sektörü temsilcileri, belediye yerel planlama ve proje yöneticileri, belediye üyeleri ile ulaşım ve iletişim sektörü temsilcilerinden oluşan Libya Heyeti’ne, Büyükşehir Belediyesi’nin şehir genelinde hayata geçirdiği projeler tanıtılarak, bilgi verildi. Programlar dâhilinde ilk olarak Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden heyet, programlarının ikinci gününde Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgilendirildi.

Heyet, yatırımları inceledi SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş ile ilk olarak Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisleri’ni gezen heyet, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisi’nin, kapasitesi ve ileri teknolojisiyle Türkiye’deki en ileri arıtmayı sağladığını belirten SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisi’nde, şehrimizin su değerlerini sürekli kontrol altında tutuyoruz. İçmesuyumuz, şebekelerden alınan numuneler incelendiğinde, dünya standartlarından çok daha iyi değerlere sahip. Tesislerimiz, birçok şehre örnek” dedi.

Örnek hizmetler Daha sonra Göl Tesisleri’ne geçen heyet, burada gerçekleştirilen incelemelerin ardından, elektrik üretiminin başladığı Hidroelektrik Santrali’ni (HES) ziyaret etti. Libya El Merc Belediye Başkanı Hasan saAhmet Salih, “Düzenlenen geziden çok memnun kaldık. Gezdiğimiz hizmetlere bakıldığında, Büyükşehir Belediyesi’nin çok iyi işler gerçekleştirdiği görülüyor. İnşallah, bizde bu hizmetleri örnek alarak, böyle güzel tesisleri şehrimizde hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu. Libya Heyeti’nin misafir edildiği bilgilendirme gezisi, Karaman Atık Su Arıtma Tesisleri’nde gerçekleştirilen incelemelerin ardından sona erdi.