Bölgenin en kapsamlı laboratuvar binasının inşaatında sona geldiklerini açıklayan Başkan Ekrem Yüce, “Teknolojinin tüm imkânlarının kullanılacağı laboratuvarımızda içme suyumuzun yolculuğunu profesyonel bir şekilde yakından takip edeceğiz. Suyun kalitesini gösteren 300 farklı parametre gözetimimiz altında olacak” dedi

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından inşa edilen Marmara Bölgesi’nin en kapsamlı laboratuvar binasında devam eden çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Hızırilyas Su Yönetim Merkezi’nde bin 720 metrekare olarak inşa edilen laboratuvarda su idareleri tarafından bakılması gereken yaklaşık 300 parametrenin analizleri yapılabilecek. Devam eden çalışmaların en kısa sürede bitmesi için çalışmaları yakından takip ettiğini ifade eden Başkan Yüce, yeni laboratuvar binasının Sakarya için hayırlı olmasını diledi.

Bölgeye Kapsamlı bir su laboratuvarı kuruluyor...

Çalışmalarımızı hassasiyetle yürütüyoruz

Sakarya’nın suyunun kalitesi hakkında asla taviz vermediklerini vurgulayan Başkan Yüce, “Şimdiye kadar suyun yolculuğu hakkındaki takiplerimizi Karaman Atıksu Arıtma Tesisi yanında bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın istediği tüm parametrelerden yeterlilik belgesine sahip mevcut laboratuvarımızda gerçekleştiriyorduk. İnşası devam eden laboratuvarımızın yanı sıra mevcut laboratuvarımızı da geliştirmek için Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akredite olan laboratuvarı yeni bina ile birlikte uluslararası standartlara uygun şekilde fiziki olarak da bölgenin en iyisi haline getireceğiz. Tüm çalışmalarımızı vatandaşlarımızın sağlığı için hassasiyetle yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.

Bölgeye Kapsamlı bir su laboratuvarı kuruluyor...

Suyun takibi son teknoloji cihazlarla yapılacak

Son teknoloji kullanılacak laboratuvar binasında gerçekleşen çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Yüce, “Sakaryamızın içme suyunun kalitesini korumak ve gelecek nesillere en sağlıklı şekilde bırakmak için çalışmalarını başlattığımız laboratuvarımızda çok şükür sona yaklaştık. İnşaatı tamamlandıktan sonra laboratuvar cihazlarının temini ve devreye alınması ile son teknoloji cihazlarıyla suyun her yönden takibini en nitelikli şekilde yapabileceğimiz laboratuvar binamızı 2021 yıl sonunda halkımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Çalışmaları tamamlandığında bölgenin en modern laboratuvarı haline gelecek olan su laboratuvarı binamızda su idareleri tarafından bakılması gereken yaklaşık 300 parametrenin de analizleri yapılabilecek. Aynı zamanda kurum dışından ve Merkezi Laboratuvar Belirleme Sistemi (MELBES)’den gelen numunelerin de analizi yapılacak. Şehrimiz ve bölgemiz için büyük bir öneme sahip laboratuvarımızın şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.