Geçtiğimiz Haftalarda Hendek ilçesinin tarım projesinin ardından, bir süre önce planlanarak duyurulan Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin tarım projesi hızla sürüyor...

Uygulamalı Tarım ve Çiftçi Eğitim Merkezi için çalışmaların başladığını açıklayan Başkan Ekrem Yüce, “Erenler Alancuma’da 500 dönüm alan üzerinde hayata geçireceğimiz proje ile şehrimiz tarım geleceğine en özel çalışmayı hediye edeceğiz. Ekiplerimiz bölgede dolgu ve çevre düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. 100 dönümü mera olarak kullanacağız. Çok kısa süre içerisinde de meralar hazır hale gelecek. Ayrıca projemiz tamamlandığında Sakarya’da tarım profesyonel olacak” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Erenler Alancuma’da hayata geçirilecek Uygulamalı Tarım ve Çiftçi Eğitim Merkezi’nde çalışmaların başladığını duyurdu. 500 dönümlük alan üzerinde etaplar halinde hayat bulacak çalışmaya ilişkin projeyi hazırlayıp, kamuoyu ile paylaştıklarını belirten Başkan Ekrem Yüce, Uygulamalı Tarım ve Çiftçi Eğitim Merkezi ile tarımsal kalkınmaya büyük bir eserle katkı sunacaklarını söyleyerek, projenin Türkiye’de model olacağını ifade etti. Başkan Ekrem Yüce’ye Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin, Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Yusuf Çelebi eşlik etti.

Sakarya Nehri Kıyısına Bir Tarım projesi

Etaplar halinde hayata geçirilecek

Başkan Ekrem Yüce, “Erenler Alancuma’da 500 dönümlük alanda inşa edeceğimiz Uygulamalı Tarım ve Çiftçi Eğitim Merkezimizde çalışmalarımızı başlattık. Etaplar halinde hayata geçireceğimiz proje bölgenin en kapsamlı tarım projesi olmasının yanı sıra eğitici bir misyonu da üstlenecek. Proje ile öğrencilerimize tarım ve hayvancılık konusunda bilgiler sunacak, tarım alanında alışan herkesi daha fazla bilgi sahibi, alanında profesyonel kişiler haline getireceğiz. Gençlerimize tarımı özendireceğimiz projede seyir terasları, sanal gözlüklerle hayvan bakışları, tarımın tarihi, gözlem kulesi ve birçok sosyal donatı alanı yer alacak. Projede yer alacak konferans ve dijital eğitim merkezinde ise eğitim faaliyetleri gerçekleştirebileceğiz” dedi.

Sakarya Nehri Kıyısına Bir Tarım projesi

Tarımsal kalkınmanın en önemli sacayağı

Başkan Ekrem Yüce, “Ekiplerimiz bölgede dolgu ve çevre düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. 100 dönümü mera olarak kullanacağız. Çok kısa süre içerisinde de meralar hazır hale gelecek. Projemizin içerisinde geleneksel köy evleri yer alacak. Tarımsal kalkınma hamlemizin en önemli sacayaklarından biri olan Uygulamalı Tarım ve Çiftçi Eğitim Merkezi’mizde ayrıca tarım ve bioçeşitlilik müzesi, sera, botanik bahçe, açık hava tiyatrosu, uygulamalı eğitim veren bir labirent, tıbbı ve aromatik bitkiler bahçesi, at haraları ile manej ve özel köpek eğitim alanı yer alacak. Şehrimize tarım alanında farklılık katacağını düşündüğümüz proje ile çiftçilerimize profesyonel anlamda yardımcı olacağız hem de genç neslin tarımla buluşmasına aracı olacağız” dedi.