Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan ayında kentin her noktasında yürüttüğü sosyal faaliyetlerden bir tanesi olan 1100 kişilik iftar çadırında her gün farklı ülke, renk ve dilden binlerce öğrenci orucunu aynı sofrada açmanın mutluluğunu yaşıyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, sosyal yardım programlarının yanı sıra Ramazan ayına özel çalışmalarla vatandaşın kalbine dokunuyor. Aşevinden her gün 600 öğün yemek evlere ulaşıyor, Sosyal Gelişim Merkezi (SGM) içindeki Sosyal Market ve Sevgi Mağazasında durumu olmayan ailelerin yüzleri gülüyor. Bunların yanında yine belediyenin yemek tesisinde hergün durumu olmayanlar için iftar sofrası kuruluyor. Diğer sosyal yardım ve faaliyetlerin yanında bu yıl Sakarya Üniversitesi’nde 1100 kişi kapasiteli bir sabit iftar çadırı kuruldu.

Binlerce öğrenci orucunu aynı sofrada açıyor

Dünyanın dört bir yanından misafir

Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından organize edilen iftar hizmeti kapsamında her gün yeni bir sofra kuruluyor. Dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanından eğitim görmek için Sakarya’ya gelen ve ilimiz genelinde yaşayan yüzlerce öğrenci her gün bu sofrada oruçlarını açıyor. İftar programının yanı sıra çadır alanında kurulan platformda her gün farklı etkinlikler yapılıyor. Şiir, ilahi dinletisi ve söyleşilerin yapıldığı iftar alanında gençler Ramazan ayının hazzını ve maneviyatını dolu-dolu yaşıyor.  SAÜ Kampüsü içindeki caminin hemen yanında kurulan iftar çadırı her gün farklı insanları ağırlamaya devam ediyor. İftar hizmeti 

Binlerce öğrenci orucunu aynı sofrada açıyor

“Gençleri soframıza bekleriz”

Ramazan ayının sonuna kadar devam edecek. Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Ramazan’ın anlamını bilerek kardeşliğin, paylaşmanın ve dayanışmanın önemini bu mübarek ayda daha iyi anlıyoruz. Sakarya'nın dört bir yanında kimsesizlere, bizlere ihtiyaç duyanlara el uzatmaya çalışıyoruz. Mazlumların sesi olup, onların duasıyla yüzbinlere nice hayırlı hizmetler vermek için çalışıyoruz. Üniversitemizde her gün güzel sohbetlerin, muhabbetin buluştuğu sofralarımızda birlikte oruç açmaya tüm gençlerimizi bekleriz” denildi.