“Çalıştay gençlerimizi daha iyi anlamamıza imkan sunacak”

SAÜ İlahiyat ve İl Müftülüğü iş birliğiyle düzenlenen ‘Beliren Yetişkinlerde Din Tasavvuru ve Gelecek Beklentileri’ çalıştayının açılışında konuşan Başkan Ekrem Yüce, “Bu çalıştayla inanıyorum ki gençlerimizin yaşadığı sorunları, temelinde yatan noktayı ve gençlerin etrafını kuşatan çarpıtılmış bilgilerin ve bilinçli yanıltma hareketlerinin ne olduğunu öğreneceğiz. Ardından tüm bunlarla mücadele ederken güdeceğimiz stratejiyi anlayacağız. Böylece inşallah gençlerimize destek olacak; beden ve ruh sağlığı yerinde, itikadı sağlam nesiller yetiştireceğiz.” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, SAÜ İlahiyat Fakültesi ve İl Müftülüğü iş birliğiyle düzenlenen ‘Beliren Yetişkinlerde Din Tasavvuru ve Gelecek Beklentileri’ çalıştayının açılış programına katıldı. İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen çalıştay açılışına Başkan Ekrem Yüce’nin yanı sıra SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, İl Müftüsü Hasan Başiş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, öğretim üyeleri ve öğrenciler yer aldı.

Değişim mesuliyeti beraberinde getirir

Programda konuşan Başkan Ekrem Yüce, çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçen tüm kurum ve kişilere teşekkür ederek, “İnancımıza göre her insan masum doğar. Bedeni ve ruhu tertemizdir. Hiçbir hatası ya da günahı yoktur. Zaman içerisinde biyolojik olgunlaşmanın yanında ruhumuz da şahit olduğumuz meselelerle saflığını kaybetmeye başlar. Değişimlerle beraber Allah katında davranışlarımızdan mesul olmaya başlarız.” dedi.

Tek başına mücadelenin zorluğu

Biyolojik ve ruhi değişikliklerin hayata tutunma, aklıselim hareket etme, doğru düşünebilme gibi konularda bazı sorunlar yaşanmasına sebep olduğunu belirten Başkan Ekrem Yüce, “Bu Allah’ın yarattığı fıtratın bir kaidesidir. Bunu yok saymak, olmamış gibi davranmak haşa fıtrata karşı gelmektir. O halde bu gerçekle yüzleşmek ve hepimizin geçtiği bu zor yollardan geçen kardeşlerimizi anlamak ve onlara yardımcı olmak zorundayız. Onlara merhametle yaklaşmalı ve destek olmalıyız. Aksi takdirde bu dönemde karşılaştığı zorluklarla tek başına mücadele etmek zorunda kalan aksine etrafından hiçbir destek alamayan kardeşlerimizin hayatı, yaratılışı, Allah’ı, ahireti layıkıyla anlamaları pek mümkün değildir.” diye konuştu.

İtikadı sağlam nesiller yetiştireceğiz

Başkan Yüce, “İmanımızı ve itikadımızı zedeleyecek pek çok yanlış ve yalan bilginin kontrolsüzce dolaştığı bu ortamda evlatlarımıza merhametle yaklaşmalı ve onlara destek olmalıyız. Elbette bunun nasıl yapılacağı, usulün ne olacağına dair binlerce yıllık bir birikim ve modern bilimsel yaklaşımlar var. Bu birikimi ve yaklaşımları yok sayamayız. Bunları öğrenmek ve evlatlarımıza yaklaşmamız gerekecektir. İşte bu sebeple bu çalıştay çok önemli. Bu program sayesinde inanıyorum ki gençlerimizin yaşadığı sorunları, temelinde yatan noktayı ve gençlerin etrafını kuşatan çarpıtılmış bilgilerin ve bilinçli yanıltma hareketlerinin ne olduğunu öğreneceğiz. Ardından tüm bunlarla mücadele ederken güdeceğimiz stratejiyi anlayacağız.  Böylece inşallah gençlerimize destek olacak; beden ve ruh sağlığı yerinde, itikadı sağlam nesiller yetiştireceğiz. Programda emeği geçen kardeşlerimizi tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.