Büyükşehir Belediyesi’nden açıklama

Sakaryaspor Olağanüstü Genel Kurulu’nda Başkan Adayı Halit Evin’in açıkladığı listede, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Milletvekilleri ve ilçe belediye başkanlarının isimlerinin yer alması ile ilgili olarak Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan resmi açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, milletvekilleri ve ilçe belediye başkanlarına haber verilmeden ve herhangi bir şekilde onayları alınmadan listede isimlerine yer verildiği belirtildi. 

Açıklamada şu ifadeler yer aldı; “Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Milletvekillerimiz ve İlçe Belediye Başkanlarımız ile birlikte bugüne kadar Sakaryaspor’a gerekli desteği sağlamıştır. Bugün gerçekleşen Sakaryaspor Olağanüstü Genel Kurulu’nda Başkan Adayı Halit Evin’in sunduğu listede Büyükşehir Belediye Başkanımızın ve milletvekillerimiz ile ilçe belediye başkanlarımızın yer alması tamamen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’nun, milletvekillerimizin ve belediye başkanlarımızın bilgisi dışındadır.

Konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediye Başkanımıza, milletvekillerimize ve ilçe belediye başkanlarımıza hiçbir haber verilmemiştir ve herhangi bir şekilde onayları alınmamıştır. Ayrıca Belediye Kanunu’nun 37. maddesinin 2. fıkrasında Büyükşehir Belediye Başkanımızın profesyonel bir spor kulübünde başkan ve yönetici olarak yer alamayacağı kanunda açık bir şekilde ifade edilmiştir. Hal böyleyken, gerek Büyükşehir Belediye Başkanımızın gerekse AK Parti Sakarya Milletvekillerimiz ile belediye başkanlarımızın haberi ve rızaları olmadan yapılanlar asla tasvip edilemez.

Bu şekilde hazırlanan liste uygun düşmemiştir. Hangi maksatla yapıldığını bilmediğimiz bu davranış en ince detaylarıyla tarafımızca değerlendirilecektir. Sakarya Büyükşehir Belediyesi, kurumsal olarak hukuki sınırlar çerçevesinde Sakaryaspor’a dün nasıl destek verdiyse yarın da destek vermeye devam edecektir.”