Yüce'den müjde: "SAÜ girişinde kaliteli ve uygun bir restoran açacağız"

Başkan Yüce den Üniversite Öğrencilerine restoran müjdesi

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, SAÜ'de belediyenin düzenlediği "Şiirlerle Kültür Gecesinde" üniversitelilere yeni müjdeler verdi. Bisiklet projelerinden, sosyal ve eğitim alanında sunacakları yeni fırsatlardan bahseden Yüce, BELPAŞ marifetiyle SAÜ girişine kaliteli bir restoran açacaklarını müjdeledi. Yüce, "Bizim sizlere ihtiyacımız var. Bu yüzden her projemizde sizleri düşünüyoruz. Şimdi bu kampüs girişine kaliteli, güvenilir ve kar payı gözetmeden hizmet eden bir restoran açacağız" dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı, belediye tarafından organize edilen "Sakarya Bir Başka Kültür ve Şiir Gecesi" programına katıldı. Sakarya Üniversitesi'nde gerçekleştirilen programa dünyanın dört bir yanından gelen, şehirde öğrenim gören yabancı öğrencilerin yanı sıra, 81 ilden gelen öğrenciler katıldı. Başkan Yüce'nin öğrencilerle bir araya gelip sohbet ettiği programa ayrıca SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Afganistan İstanbul Başkonsolosu Zabiullah Hussein Khil, Sakarya Kent Konseyi Başkanı Sinan Çileli, Adapazarı Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem ve protokol üyeleri katıldı. Kentin kültürel dokusundan, doğal güzelliklerinden ve turizm zenginliğinden bahseden Başkan Yüce, SAÜ öğrencilerine müjdeler verdi.

Başkan Yüce den Üniversite Öğrencilerine restoran müjdesi

Başkan Yüce'den Sakarya Şiiri

Hayata geçirilen sosyal projelerde öğrencilere özel hizmetlerle destek vereceklerini belirten Yüce, BELPAŞ iştirakiyle kampüs girişinde kaliteli ürünlerin yer alacağı, güvenle ziyaret edilebilen ve kar payı gözetmeksizin sadece öğrencilerin ihtiyacını karşılayacakları yeni bir restoran hizmete alacaklarını söyledi. Bu restoranla ilgili gerekli çalışmaların başlatıldığını ifade eden Yüce, bunun yanı sıra Uçak Restoran, Vagon Kıraathane ve kütüphane projelerinde öğrencilere destek anlamında faaliyetler yürütüleceğini ifade etti. Şiir gecesinde farklı ülkelerden, renklerden öğrenciler kendi dillerinde ve ayrıca Türkçe şiirler okudu. Çanakkale ve Zafer şiirlerinin okunduğu programda Başkan Yüce, Necip Fazıl Kısakürek'in ünlü Sakarya Şiiri'ni seslendirdi. Şiir okunduğu sırada salonda duygusal anlar yaşandı. Halk oyunları ve gösterilerin yapıldığı programda Yüce, öğrencilerin sorularını cevapladı. 

SAÜ'ye yeni restoran müjdesi

Vagon Kütüphaneler, Uçak Kafe ve SAÜ'de açılacak yeni restoran projesinden bahseden Yüce, "Topraklarımınız kattığımız değerle birlikte, tarımda ciddi bir yol alıyoruz. Yapmış olduğumuz yenilik ve yatırımlarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz. Geniş bir hedef kitleye hitap ettiğimizi biliyoruz. Şehir dışından ve yurt dışından gelen öğrencilerin hayatını kolaylaştırmak adına SBB olarak her türlü imkânı sunuyoruz. Üniversitemize yakın bir konumda sizler için, sizlerin yeme-içme ihtiyaçlarını karşılamak için bir restoranı açmak üzereyiz. Bu restoranda kaliteli, doğal malzemelerle üretilen ürünlerden istifade edecekler. Sadece çok kısa bir imalat bedeli talep edeceğiz, herhangi bir kar payı söz konusu değil. Hizmete açılan Millet Bahçesi'ndeki Millet Kıraathanesi'ndeki kafe ve restoran hizmetlerimizin yanı sıra, kütüphanemizde ders çalışmak isteyenleri konuk ediyoruz. Belirli saatlerde yaptığımız çay, kahve ve kek ikramında sizlerin gayretine ortak olmaya çalışıyoruz. Faik Baysal Kütüphanesi'nde eğitime destek veriyoruz. Uçak Kıraathanesi'nde kitap okuyor, ders çalışıyor, yemek yiyorsunuz" dedi.

Başkan Yüce den Üniversite Öğrencilerine restoran müjdesi

Öğrencilere kolaylık sunacak projeler

Başkan Yüce, öğrenciler için her alanda kolaylık anlamında projeler üretmeye devam edeceklerini ifade ederek, "Vagon Kıraathanesi'ni açıyoruz, hatta bunun yanı sıra kentin muhtelif yerlerine vagon kütüphaneler yerleştirme konusunu projemize dâhil ettik, bu konuda çalışmalarımızı yapıyoruz. En kısa sürede açılışlarını yapacağız. Sakarya deyince akla bisiklet geliyor, biz bisiklet dostu şehir olduk. Danimarka'da unvanımızı aldık. Şehrimiz SAKBİS'le hizmet veriyoruz. Hem kişisel hayatımızda, hem de eğitim hayatımızda sizlere yürekten başarılar diliyorum. Çünkü bizim sizlere ihtiyacımız var. Sizlerin eğitimine destek olmak, bu noktada yeniliklerle buluşturmak için gayretle çalışıyoruz. Yeni açacağımız restoranımız için gerekli tüm çalışmalar yürütülüyor, merak etmeyin en kısa sürede buradaki lezzetleri birlikte tadacağız. Amacımız öğrencimizin üzerinden ekonomik yükü almak, sizlere daha kolay bir yaşam alanı sunmaktır. Bu bir başlangıç diyelim, her alanda sizler için yeni projeler üretmeye devam edeceğiz. Bu şehir öğrenci dostudur, bu şehir gençlerin aşığıdır. Bu böyle bilinir ve yarınlarda da Türkiye'de öğrencilerin bulunmak için can atacağı bu kent olacağız" diye konuştu.

Sakarya öğrenciler için bir cennet

Başkan Yüce, Sakarya'nın öğrenciler için doğal bir cennet, büyük bir fırsat olduğuna vurgu yaparak, "Anlamlı bir gün, Göktürk'lerin ergenekondan çıkıp Anadolu'ya geldikleri gündür. Bugün nevruzdur, baharı müjdeleyen nevruzdur. Dünyanın her yerinden öğrencileri burada misafir ediyoruz. Dünyanın her bölgesinden, her dilden, her renkten evlatlarımız bizim soframızı paylaşıyor. Onlarla yeri geliyor bilgiyi, yeri geliyor ekmeğimizi paylaşıyoruz. Bu şehir aynı zamanda bilimin şehridir. Otomotiv sanayinin kalbi Toyota buradadır. Yan sanayinin merkezi de bu şehir. Makina sanayi de aynı şekilde, OTOKAR, TIRSAN, Başak Traktör ve Türk Traktör gibi firmalar burada. Ufkumuz bir, inancımız bir. Şehrimiz turizm cenneti olma yolundadır. Cennet bir memleketteyiz. Allah yeryüzüne halk etti, insanlara bahşetti, cenneti tasvir için Sakarya'yı nakşetti. Güçlü gönül köprüleri kuruyoruz, şehrimizi güzelleştirmek için yeniliklere imza atıyoruz. Pek çok alanda ileri standartlara taşımak adına başlattığımız projelerin altına imza atarken, burada birlikte yola çıktığımız kardeşlerimizle yeni bir hikâye yazıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yaşayan bir kampüs hayali

Söz alan Sakarya Kent Konseyi Başkanı Sinan Çileli ise, "Cennet yurdumuzun, cennet bir köşesinde eğitim görüyorsunuz. Gölleri, ovaları, dağları, tabiat güzellikleriyle Allah'ın adeta özenerek verdiği bu güzelliklerin kıymetini bizler kadar sizler de biliyorsunuzdur. Bu milleti, memleketi ileriye taşıyacak bir nesil yetişiyor. Sakarya'mızda olmanızdan mutluluk duyuyoruz" dedi. Daha sonra konuşan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, "Şükür kampüsümüzün her köşesinde bir kültürel, sosyal faaliyet var. Spor faaliyeti, sanat faaliyeti var. SAÜ kampüsü sporla, kitapla, aktivitelerle yaşayan bir kampüs olacak. Umudumuz bu yönde hepiniz hoş geldiniz" ifadelerini kullandı. Program sonunda öğrencilere hediye takdim eden Yüce, birlik ve beraberlik mesajı verdi.