17 Ağustos 1999 yılında meydana gelen depremin ardından işyerleri yıkılan veya ağır hasar gören hak sahiplerine verilmek üzere Yenikent Bölgesi’nde inşa edilen ancak çeşitli nedenlerle hak sahiplikleri iptal edilip geri alınan işyerlerinden 863 adedi, ilgili bakanlığın 2013/5670 sayılı kararı ile Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne bedelsiz olarak devredildi. Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Bir süre önce Sayın Valimiz ve Milletvekillerimiz ile kalıcı işyerlerinin devri konusunda gerekli girişimlerde bulunmuştuk. Görüşmelerin neticesinde kısa bir süre önce resmi gazetede yayımlanan karar gereği bu yapıların Büyükşehir Belediyesi’ne devri gerçekleştirilmiş oldu” diye konuştu.

Yenikent’e üniversite geliyor Devri gerçekleştirilen işyerleri ile ilgili olarak Sakarya Üniversitesi ile görüşmelerin yapıldığını belirten Başkan Zeki Toçoğlu, “Rektörümüz Sayın Muzaffer Elmas ile Yenikent Bölgesi’nde inşa edilen ve kullanılmayan 863 adet işyerinin bir kısmına Meslek Yüksek Okulu yapılması için görüşmeler gerçekleştirdik. Uzun zamandır bu konu ile ilgili çalışmalar yürütüyorduk. Rektörümüz de bu konuda gereken çalışmayı yaptı. Kalıcı işyerlerinin bir kısmının SAÜ Meslek Yüksek Okulu’na dönüştürülmesi konusunda mutabakat sağladık” şeklinde konuştu.

Bir kısmı yurt olacak Açıklamalarının devamında, Meslek Yüksek Okulu ve öğrenci yurtlarının Yenikent Bölgesi sosyo ekonomik hayatına önemli katkılar sağlayacağını ifade eden Başkan Toçoğlu, “İnşallah, kalıcı işyerlerinin bir kısmı Meslek Yüksek Okulu olarak öğrencilerimize hizmet verecekken, diğer bir kısmı da yurt olarak kullanılacak. Üniversitemiz, hangi bölümlerin burada hizmet vereceği ve idari konular üzerinde çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

Sosyal hayat daha da canlanıyor Yenikent bölgesinde önemli yatırımların hayata geçirildiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Sapanca Gölü’nden temin edilen birinci sınıf içmesuyu Yenikent İçmesuyu İsale Hattı ile bu bölgemize kesintisiz bir şekilde ulaşıyoruz. Duble yollar, güçlenen ulaşım filomuz ile bölgenin ulaşımı büyük ölçüde rahatlarken, sosyal hayatı daha da canlandıracak yatırımlar da gerçekleştirdik. Rekreasyon alanları, Yenikent Park, Korucuk Park, Yenikent Sosyal Tesisleri ve şimdi de üniversitemizin Meslek Yüksek Okulu, bölgemize sosyo ekonomik açıdan büyük hareketlilik kazandıracak” ifadelerini kullandı.