Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Nilüfer Özel Eğitim İş Uygulama ve Sakarya Özel Eğitim Uygulama Merkezi açılışı için Sakarya’ya geldi. Serdivan’da okul kampüsü içerisinde gerçekleştirilen açılış programına Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun yanı sıra, Vali Mustafa Büyük, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün, Hasan Ali Çelik, Ali İhsan Yavuz ve Şaban Dişli, AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Keçeoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Oktay Yıldırım, İl Jandarma Komutanı Albay Ahmet Şimşiroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, STK temsilcileri, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Örnek şehir Sakarya Özel Eğitim Merkezi açılış programında konuşan Bakan Nabi Avcı, “Türkiye genelinde faaliyet gösteren 9 engelli anaokulundan 3’ü Sakarya’da. İnşallah, bu oran diğer vilayetlerimize de aynı şekilde yansıyacak. Bunun için de çalışmalarımız sürüyor. Tıpkı Sakarya’da olduğu gibi, eğitim dışında bir tek çocuğumuz, gencimiz bile kalmasın istiyoruz. Sakarya’nın bu anlamda diğer vilayetlerimize örnek olmasını diliyorum” dedi. Bakan Nabi Avcı’nın konuşmasının ardından engelli vatandaşlara hizmet edecek özel eğitim kurumunun açılış kurdelesi kesildi. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Vali Büyük, İl Başkanı Uncuoğlu ve beraberindekilerle okul içerisinde incelemelerde bulunarak yürütülen çalışmaları değerlendirdi.

Bakan Avcı sergiyi inceledi Bakan Avcı, okul açılışının ardından programı kapsamında Ofis Sanat Merkezi’ni ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin kültür sanat hayatını canlandırmaya yönelik hayata geçirilen en önemli yatırımlardan biri olan Ofis Sanat Merkezi’ni, beraberinde Vali Mustafa Büyük, AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün ve İl Başkanı Recep Uncuoğlu ile gezdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’ndan Ofis Sanat Merkezi hakkında bilgi alan Bakan Avcı, daha sonra merkez içerisinde yer alan “Çağdaş Türk Resminden Örnekler” sergisini gezerek, anı defterini imzaladı.

Dünya’yı Durduran 60 Gün’ü aldı Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ofis Sanat Merkezi’ndeki gezisi sırasında, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Vali Mustafa Büyük, AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, İl Başkanı Recep Uncuoğlu ile merkez içerisinde yer alan İnsan Kitabevi’ni de ziyaret etti. Bakan Avcı, kitabevi içerisinde yer alan kitapları inceleyerek, Gazeteci – Yazarlar Markar Esayan ve Cemil Ertem’in gezi olaylarını kaleme aldıkları “Dünyayı Durduran 60 Gün” adlı kitabı satın aldı.