Başkan Toçoğlu; “5 yılda 1,2 milyon ton asfalt kullanarak 800 kilometrelik güzergahı sıcak asfaltla buluşturduk. Bu dönem de 25 milyonluk asfalt çalışması yapıyoruz ve gelecek dönemler için de çalışmalarımızı artırarak sürdüreceğiz. Sakarya’da asfaltsız bir bölge kalmayacak. Asfalt ihtiyacının tamamını gidereceğiz. Nasıl ki temiz içmesuyunu tüm ilçelerimize ulaştırıyorsak, asfaltsız bir mahalle de bırakmayacağız. Bu konuda hiçbir vatandaşımızın şüphesi olmasın.”

İhtiyaçlar doğrultusunda 16 ilçeye kaliteli hizmet ulaştırdıklarına vurgu yapan Toçoğlu, “Hamdolsun şehrimizde her alanda önemli bir hareketlilik yaşanıyor. Bir yandan yeni arterler, bulvarlar açarak ulaşım ağını genişletirken bir yandan da yeni yaşam alanları oluşturuyoruz. Artık ayağı yere sağlam basan bir Sakarya, Yeni Sakarya var” dedi.

İçmesuyu Ağı Genişliyor
Gelecek odaklı proje üretmeye devam ettiklerini de belirten Başkan Toçoğlu, “Şehrimizin nüfusu 1 milyona yaklaştı. Bu kapsamda gelecek odaklı yatırımlarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Türkiye’de ilk defa hidroelektrik santrali kuran yerel yönetim olduk. Santralimiz enerji üretiyor ve düşen enerji maliyetlerimizle Sakarya kazanmaya devam ediyor. Tek içmesuyu kaynağımız olan Sapanca Gölü’nü koruma çalışmalarımız bir yana yeni bir de alternatif kaynak çalışmasını başlattık. Pamukova’nın Eskiyayla havzasında Akçay Barajı hızla yükseliyor. Bunun yanı sıra yeni baraj projeleri için de gece gündüz çalışıyoruz. İlçelerimize sağlıklı su ulaştırma noktasında çok önemli mesafeler kat ettik. Yatırımlarımız artarak sürüyor. Yeni içmesuyu hatları, arıtma tesisleri ve depolar inşa ediyoruz” diye konuştu.

Tüm İlçelere Asfalt Çalışması
Şehir genelindeki asfalt taleplerinin karşılanacağını da açıklamalarına ekleyen Toçoğlu, “Ulaşımda hiçbir sorun yaşanmaması için gerekli yatırımları da yapıyoruz. Bu kapsamda son 5 yılda 1,2 milyon ton asfalt kullanarak 800 kilometrelik güzergahı sıcak asfaltla buluşturduk. Bu dönem de 25 milyonluk asfalt çalışması yapıyoruz ve gelecek dönemler için de çalışmalarımızı artırarak sürdüreceğiz. Sakarya’da asfaltsız bir bölge kalmayacak. Asfalt ihtiyacının tamamını gidereceğiz. İlçe belediyelerimizle birlikte hareket ederek belli bir program dahilinde tüm noktaları asfaltlayacağız. 16 ilçemizde de bu çalışmalar gerçekleştirilecek. Nasıl ki temiz içmesuyunu tüm ilçelerimize ulaştırıyorsak, asfaltsız bir mahalle de bırakmayacağız. Bu konuda hiçbir vatandaşımızın şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.