SAÜ’nün yanındayız Orta Doğu Araştırmaları’nın yapılacağı merkezde devam eden çalışmaları inceleyen Başkan Toçoğlu, “Üniversitemizin yaptığı çalışmaları yakından takip ediyor ve Ortadoğu Araştırmalarının yapılacağı bu güzel çalışma ortamı şimdiden akademisyenlerimize hayırlı olsun. Kapsamlı ve güzel bir çalışma yapmış olan üniversitemizi tebrik ediyorum. Üniversitemiz ile yürüttüğümüz işbirliğine her zaman büyük önem verdik. Ortadoğu Araştırmaları Merkezi için de gerekli desteği vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir’le işbirliği Gerekleştirilen inceleme gezisinde Türkiye’de söz sahibi olacak önemli bir merkezi Sakarya Üniversitesi’ne kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Rektör Elmas, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na desteklerinden dolayı teşekkür etti. Elmas, “Merkezimiz, alanında yapacağını çalışmalar ile Türkiye’de söz sahibi olacak. İnşallah, kısa süre içerisinde açılışını gerçekleştireceğiz. Her zaman işbirliği içinde olduğumuz Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na desteği için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Alanında Türkiye’nin en büyüğü Merkez hakkında bilgilendirmelerde bulunan Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitü Müdürü Kemal İnat, “Ortadoğu Araştırmaları Merkezi, yurt dışından ve yurt içinden araştırmacıların misafir edileceği, Türkiye’nin alanında en büyük araştırma merkezi olacak. İlk etapta 6 veya 7 öğretim üyesi ile birlikte asistanlardan oluşacak 25 kişilik kadro ile çalışmalarına başlayacak” şeklinde konuştu.