APEK Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet AYA'nın Söğütlü Satış Mağazası Açılışındaki Konuşması
 
Bugün burada açılışını yaptığımız Söğütlü Bölgemizdeki  mağazamız hakkında , sizlere kısaca bilgi vermek istiyorum. 

---Bölgenin,  mağazamıza bağlı köy sayısı :50 adet.

---Ortak sayısı  :3.208

---Toplam arazi varlığımız: 112.524 Dekar  dır.

Değerli ortaklarımız,  bildiğiniz gibi kooperatifimiz  daha önceden burada 5 ayrı yerde kiracı  olarak bulunuyordu. Hamd  olsun ki şimdi,  burada böyle güzel bir tesisi hizmete açmış olmanın kıvancı ve mutluluğunu yaşamaktayız.






26/Haziran/2007 Tarihinde ,
152 Bin üçyüz  TL . bedel ile,  1.683 m2  arsa üzerinde,  91 m2 Hizmet binası,    540 m2 Ambar ve Deposu , 432 Bin ikiyüzaltmış TL toplam yatırım tutarı  bulunan yerimiz ,

9/ Nisan/2012  Tarihinde başlanılmış ve (110 gün inşaat süresi içerisinde)  2/Ağustos/2012 Tarihinde bitirilmiştir. 
Ayrıca 2012 Yılı içerisinde Söğütlü bölgemizdeki ortak ve üyelerimize  3 Milyon 500 Bin  TL civarında mal ve hizmet satışımız gerçekleşmiştir.





 SAYIN VALİM VE DEĞERLİ ORTAKLAR
S. S. Adapazarı  Pancar Ekicileri Kooperatifi 1951 yılında kurulmuş, bugün 19 satış mağazası , 59 personeli ile, 6 ilde 57.000 ortağına hizmet veren önemli bir kurumdur.
Bugün, ortaklarına her türlü tarımsal malzeme olarak örneğin (ilaç, tohum, gübre ,sulama malzemesi, yem, mazot vb) en kaliteli ve en hızlı şekilde temin etmektedir.
Bir taraftan ortaklarının ihtiyaçlarını temin ederken, diğer taraftan kooperatifin hizmetlerini ve yatırımlarını da hızlı bir şekilde arttırmaktayız.
Bölge çiftçimizin temel hammadde teminini , o bölgenin ihtiyacına göre karşılamayı amaç edinerek  hizmet vermeyi aralıksız sürdüren kooperatifimiz,  ortaklarına hammadde temini dışında,  üretmiş olduğu ürünlerinin de değerlendirilmesi  çalışmalarına hız vermiştir.
Sözleşmeli buğday ve arpa ekimi, silajlık mısır alımı bunlara en iyi örneklerdir.



Örneğin;  2008-2012 yılları arasında 11 bin ikiyüzonbeş  toplam dekar  alanda, 3 bin 645 ton buğday ve arpa tohumluk üretimi yapılmış olup,
2013 yılı planlaması da 3 bin 500 dekar alan içersinde 1.450 ton civarındadır.

Ayrıca ; 2011 ve 2012 yıllarında toplam 7 bin ton daneli mısır silajı alarak, ortaklarının üretmiş olduğu ürünleri değerlendirme yoluna gitmiştir.
Bu yıl da ikinci makinemizi alarak 2013 yılı için yaklaşık, geçtiğimiz 2 yılın toplamından daha fazla,  yani 8 bin ton civarında silaj alımı planlanmaktadır.
Bununla birlikte mısır kurutma tesisi için de çalışmalara başlanılmış olup,  bu yıl veya en geç gelecek yıl mısır alımına başlanılacaktır. 






Pancar Ekicileri Kooperatifinin amacı,

Toprak analizi, Toprak hazırlığı, ekim işleri, pancar ve diğer tarım ürünlerinin yetiştirilmesi, korunması, dekar veriminin arttırılması konularında gerekli tedbirleri almak ve ortaklarının yararlı bilgiler edinmesine yardımcı olmaktır.

Değerli ortaklarımız,  Bölgemizde tarımsal alanlarda yaşanan sıkıntılara da kısaca değinmek istiyorum.

Bölgemizin en büyük sorunu bir çok bölgede olduğu gibi arazilerimizin küçük ve dağınık olmasıdır. Bu da bölgesel anlamda verimliliği ve kaliteli üretimi olumsuz yönde etkilemektedir. Bizim isteğimiz,  dağınık olan bu arazilerin birleştirilmesi için gerekli çalışmaların en kısa zamanda yapılmasıdır. Bu konu ile ilgili Kooperatif olarak üzerimize düşecek her türlü göreve hazır olduğumuzu buradan söylemek istiyorum.




Ayrıca yine tarımsal alanlarda sulama projelerinin de ağırlık kazanması, hem verimlilik açısından, hem de geleceğimiz olan su kaynaklarımızın doğru kullanılması açısından çok önemli olduğunu düşünmekteyim.


Tarıma destek amaçlı yapılan desteklemelerden bölgemize ayrılan yatırım kaynaklarının da Bakanlığımız tarafından arttırılmasını ve daha fazla sayıda çiftçimizin bu desteklerden faydalandırılmasını beklemekteyiz.


Bu temenniler ile birlikte konuşmama son verirken, Bölge çiftçimize hizmet için açtığımız Söğütlü satış mağazamızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.