Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Sakarya ili Çevre Koordinasyon Toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Yılmaz Çiğdem, il ve ilçe belediyelerinin Çevre Koruma ve Kontrol müdürleri, Temizlik İşleri Müdürleri ve ilgili personel katıldı.

Marmara Belediyeler Birliği Çevre Yönetim Merkezi tarafından düzenlenen Çevre Koordinasyon toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Yılmaz Çiğdem bir selamlama konuşması yaparak, “Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Çevre Koordinasyon Toplantısı’nın, şehrimiz adına hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi. Çiğdem’in konuşmasının ardından, Büyükşehir Belediyesi’nin çevre konusunda yaptığı çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verildi.

Koordinasyon Toplantısı

Marmara Belediyeler Birliği Çevre Yönetim Merkezi Direktörü Aynur Acar ise, koordinasyon toplantıları kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Acar, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ortaklaşa hareket ederek çevreye duyarlı, verimli projeler üretiyoruz. Belediyelerimize hem yurt içi hem de yurt dışı çalışmalarında, gerekli mevzuatların uygulanması yönünde yardımcı oluyoruz. Marmara Belediyeler Birliği olarak alternatif enerji kullanımının yaygınlaştırılması adına çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

Çevre Koordinasyon Toplantısı’nın tamamlanmasının ardından katılımcılar Sakarya Büyükşehir Belediyesi Düzenli Katı Atık Depolama Sahası, Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi ve Atıksu Arıtma Tesisi’nde incelemelerde bulundu.