Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Marmara Belediyeler Birliği tarafından bu yıl 10.’su düzenlenen ‘Altın Karınca’ ödül törenine katıldı. Programa MBB ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve birçok ilçe belediye başkanı katıldı. Hilton İstanbul Bomonti Otel’de düzenlenen programda Sakarya Büyükşehir, Türkiye'de yerel yönetimlerde ilk olan ‘Sakarya Akıllı Şehir Stratejisi ve Eylem Planı’  projesi 3.ödülünü kazandı.

Kaynaklarımızı etkili kullanacağız

Başkan Ekrem Yüce, “Kent bilgi sistemlerine dayalı, birbiriyle bağlantılı akıllı şehir uygulamaları ile vatandaşımızın hayatını kolaylaştıran stratejik yönetimin akıllı yönetimle desteklendiği ve kaynaklarımızın etkili ve verimli bir şekilde kullanıldığı bir şehir oluşturmak birinci hedefimiz. Sakarya Akıllı Şehir Stratejisi ve Eylem Planı (SASEP) Cumhurbaşkanımızın “Dün; hizmet gelsin de nasıl gelirse gelsin diye düşünüyorduk, bugün Akıllı Şehirler inşa etmenin peşinde koşuyoruz” sözünden ilham alarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ‘2020-2023 Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı’ çalışmaları ışığında eş zamanlı hazırlanarak belediyeler arasında bir ilk olma özelliğini taşımaktadır” dedi.

Şehrimize uygun stratejimizi belirledik

Açıklamalarına devam eden Başkan Ekrem Yüce, “Biz Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak tam bu noktada şehrimiz gelişirken hizmet ve yatırımlarımızla eş zamanlı olarak akıllı şehir uygulamalarının sonuçlarını etkin bir şekilde görmek ve sosyal faydasını en üst seviyeye çıkarmak için önceliklerimize göre ülkemizin üst vizyonlarına uygun akıllı şehir stratejisi ve ulaşım eylem planı hayata geçirmeyi hedef olarak seçtik. Bu kapsamda süreci yönetme iddiamızı ortaya koymak için ‘Sakarya Akıllı Şehir Stratejisi ve Eylem Planı 2019-2023’nı oluşturduk. Bu adımı, şehir sakinlerimize daha yaşanabilir bir Sakarya sunmayı sağlamak ve değişen, dönüşen dünyada risklerimizi yönetmek adına gerçekleştirdik” dedi.

Şehrimizin sorunlarını 360 derece inceleyeceğiz

Yüce, “Belediyemizin akıllı şehir yolculuğunda yöntem olarak katılımcılık ve yerel öncelikler esas alınmıştır. Sakarya Büyükşehir Belediyesinin Akıllı Şehir Yol Haritasının Belirlenmesi ve Trafik Eylem Planının Hazırlanması hedefi ile Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı koordinatörlüğünde şehirdeki tüm kamu ve özel sektördeki aktörler ile odak toplantılar yapılarak şehrin sorunları, akıllı şehirler sistemlerinin sunduğu çözüm önerilerinin ışığında değerlendirilmiştir. Belediyemizin kurumsal yapısı içerisinde yer alan tüm yönetici ve kilit personelleriyle hizmet alanlarında yaşanan sorunlar, akıllı şehir çalışmaları, projeleri ve eylem planları mevcut durum-sebep-kriter-risk-öneriler ve maliyet ekseninde masaya yatırılarak 5 yıllık Sakarya Akıllı Şehir Stratejisi ve Eylem Planı (2019-2023) hazırlanmış ve uygulamaya konulmuştur. Dünya Akıllı Şehir Kongresi, Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongresi başta olmak üzere ulusal ve uluslararası sempozyum ve kongrelerde literatür ve uygulamaya katkı sağlamıştır” dedi.