İl Müftülüğünün 23 Mart 2012 tarihli yazılarında; “2012 yılı hac müracaatları 27 Mart – 12 Nisan 2012 tarihleri arasında “Kayıt Yeniletme” ve “İlk Defa Kayıt Yaptırma” şeklinde ilimiz ve ilçe müftülüklerimizde yapılacaktır.” Denilmektedir.


İl Müftülüğünün ilgi yazı ekinde gönderdiği açıklama aşağıya çıkarılmıştır.
Kamuoyuna duyurulur. 

2012 Yılı Hac Müracaatlarına İlişkin Hususlar

Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu Kararı uyarınca; 2011 yılı hac kayıtlarıyla kur’a çekimi ve sonuçlarının, sadece 2011 yılı haccı için geçerli olması öngörüldüğünden, söz konusu kur’aya katıldığı halde hacca gidemeyenlerin hacca gitme ve hac türlerini tercih etmedeki iradelerinde meydana gelebilecek değişikliklerin tashihi ve hacca gitmek üzere ilk defa müracaat etmek isteyen vatandaşlarımıza da müracaat imkânı tanınabilmesi maksadıyla 2012 yılında da hac kaydı açılması ilgi kararla uygun görülmüştür.
 
2012 yılı hac organizasyonlarına katılmak isteyenlerle ilgili müracaatlar; 27 Mart – 12 Nisan 2012 tarihleri arasında, 2011 yılında kur’aya katılanlar için “Kayıt Yenileme”, ilk defa müracaat edecekler için de “İlk Defa Kayıt Yaptırma” şeklinde iki ayrı kategoride yapılacaktır.
 
Kayıt yenileyecek veya ilk defa kayıt yaptıracak hacı adaylarının ilçelerde bulunan müftülüklere başvurmaları gerekmektedir.