Büyükşehir yaptı, atıl alan aromatik bitkilerin üretim merkezine dönüştü

Ulusal medya temsilcileri ile Sakarya Botanik Vadisi’nde buluşan Başkan Yüce, 60 kilometrelik atıl alanı tıbbi ve aromatik bitki üretim merkezine dönüştürdüklerini ifade ederek, tarımsal kalkınma için her bir karış toprağı değerlendirdiklerini belirtti. Başkan Yüce, “2 milyonu aşkın bitki toprakla buluştu, yurt dışına çalışan bir firmayla 10 yıllık alım garantili anlaşma imzaladık. Bu bitkiler ilaç yapımı, kozmetik ürün üretimi, çay ve birçok çeşit bal üretimi için kullanılacak” dedi. Yüce, medya mensuplarıyla Ormanpark içerisinde açılan Bahçemi de ziyaret etti.

2 milyon bitki için alım garantisi sağladı

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya Botanik Vadisi’nde ulusal gazetelerin temsilcileriyle bir araya geldi. Yapılan görüşmede Genel Sekreter Yardımcıları Ziya Cevherli ile Doç. Dr. Furkan Beşel’in yanı sıra SERA A.Ş Genel Müdürü İsmail Kaya, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Kenan Şahin de Başkan Yüce'ye eşlik etti.

Başkan Yüce, gazetecilere vadiyi anlattı

Kaynarca, Kocaali ve Karasu sınırlarında yer alan projede 2 milyonu aşkın bitkinin toprakla buluştuğunu aktaran Başkan Ekrem Yüce, bu merkezin yakın tarihte tıbbi ve aromatik bitkilerin önemli üretim merkezlerinden biri olacağını ifade etti. Bu proje sayesinde alanda bal üretimin yanı sıra yapılan hasatla bitki çayları, organik çaylar, ilaç sanayi ürünleri ve kozmetik ürünler üretileceğini söyleyen Başkan Yüce, ulusal medya temsilcilerine arazide bitkilere ilişkin bilgiler paylaştı.

2 milyon bitki için alım garantisi sağladı

“2 milyon aşkın bitki toprakla buluştu”

Melen isale hattı üzerinde bulunan atıl alanı şehir ekonomisine katkı sunmak adına botanik vadisine dönüştürdüklerini dile getiren Başkan Ekrem Yüce, “Şehrimizin kuzey ilçelerinin sınırları içerisinden geçen isale hattı üzerindeki 60 kilometrelik alanı üretime kazandırdık. Hamdolsun bugüne dek 2 milyonu aşkın bitkiyi toprakla buluşturduk. Sakarya Botanik Vadisi, tıbbi ve aromatik bitkilerin üretim alanı olarak değerlendirilecek bir yer olmasının yanında bu ürünlerin değerlendirileceği tesislerin kurulacağı bir merkez olacaktır.” dedi.

“Tıbbi ve aromatik bitki üretimin önemli bir merkezi olacak”

Ekonomik kazanımlar için şehrin her bir karış toprağının değerlendirilmesi için büyük bir gayret sarf ettiklerini belirten Başkan Yüce, “Yurtdışına ihraç için de Martin Bauer firmasıyla 10 yıllık alım garantili üretim anlaşması imzaladık. Bitkilerden tıbbi ilaç yapımı, kozmetik sektöründe kullanımı, çay ve içecek noktasında değerlendirilmesi, bitki polenlerinden aromatik bal üretilmesi gibi konularda istifade edeceğiz. Bitkilerin büyük bir kısmı ilaç sanayinde değerlendirilecek. Ayrıca Fidan AŞ ve Sera AŞ gibi iştiraklerimiz