“İktidarın yolu sandıktan geçer”

Serdivan’da seçim çalışmaları yapan İnci, Kent Park’ta anneler günü etkinliğine, SİMDER’in pilav gününe katıldıktan sonra Karaman Baba Hıdırellez etkinliklerinde vatandaşlarla buluştu.  Serdivan’da yaptığı ziyarette “İktidara gelmenin tek yolu sandıktan geçiyor. Bunu herkesin anlaması lazım artık ”dedi.

Türkiye bir virajdan geçiyor

7 Haziran seçimlerine dikkat çeken ve Türkiye’nin bu virajı kazasız belasız atlatması gerekliliğinin altını çizen İnci “Türkiye bir virajdan geçiyor, bu virajı kazasız belasız geçebilmemiz için oyların bölünmemesi lazım. Oy kullanabilecek herkese sesleniyorum, oyunu bölmeyin, oyunuza sahip çıkın” diye konuştu.
 
“İktidarın yolu sandıktan geçer”

7 Haziran Milletvekili seçimlerinin Türkiye’ye hayırlı olmasını dileyen ve her seçimde milletin dediğinin olduğunu ifade eden Ali İnci, vatandaş kimi layık görüyorsa onu görevlendirdiğini, muhalefete ve iktidara halkın karar verdiğini belirtti. “Bu terazi doğru tartar, hak edene hakkını verir, bu teraziyi kimse bozamamıştır. İktidara gelmenin tek yolu sandıktan geçiyor. Bunu muhalefetin gayet iyi anlaması lazım” diye konuştu.
Vaat yarışı

7 Haziran seçiminin önemine değinen İnci, bu seçimlerin daha önce olmadığı gibi vaat yarışına sahne olduğunu kaydederek, “ Gerçekçi olmak lazım, yapılabilecekleri milletin önüne koymak lazım. Yapamayacakları şeylerle milletimizin iradesini etkileme yarışına girmişlerdir. Bu milletimizin aklıyla alay etmektir” şeklinde konuştu. İnci, AK Parti olarak milletten anayasayı değiştirmek için çoğunluk istediklerini vurguladı.



1982 anayasası yamalı bohçaya dönüştü

Anayasa değişikliği demediklerini, yeni anayasa dediklerini aktaran İnci, şunları anlattı: "1982 anayasası Türkiye'de 17 defa değişti. Bunlardan 16'sı yürürlükte, bir tanesini Anayasa Mahkemesi iptal etti. Her defasında da 100'ün üzerinde madde değiştirildi anayasada. Fakat Türkiye hala anayasa tartışmasını aşamadı. Demek ki anayasa değişikliğiyle bu iş olmuyor. Yeni bir anayasa yapmamız lazım"

Ak Parti Sakarya Milletvekili Adayı Ali İnci’ye Serdivan’da Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik, kadın ve gençlik kolları eşlik etti.