Gelecek Partisi Sakarya İl Başkanı Ender Serbes, TBMM’de kabul edilerek kanunlaşan 2021 yılı bütçesinin milleti memnun etmediğini söyledi.

Serbes, yaptığı açıklamada 2021 yılı bütçesini değerlendirdi. Bu bütçede yatırıma ayrılan payın 103 milyar lira iken faize ayrılan payın ise 180 milyar lira olduğunu belirten Serbes; “Hep faize karşılar ama, faizden kurtulamıyorlar. Ayrıca, hedeflenen bütçe açığı ise 245 milyar lira. Yani şimdiden bütçenin yüzde 18 kadar açık var.” dedi.

İSRAFTAN VAZGEÇMİYORLAR

2021 yılı bütçesinde tasarruftan eser olmadığının altını çizen Serbes, iktidarın milleti acı reçeteye ve kuru etmeğe layık görmeye devam ettiğini vurguladı. Serbes, iktidarın lüksten, şatafattan, gösterişten, israftan vazgeçmediğinin 20121 yılı bütçesinde bir kez daha görüldüğünü dile getirerek, “ Bu bütçe milletin derdine, sıkıntısına derman olmayacak. Hep millet millet diyorlar ama sadece sözde. Millet kuru ekmeğe layık görülürken, kendileri saraylarda yaşamaya devam edecekler. Hiçbir lükslerinden taviz vermeye de niyetlerinin olmadığı da belli. Ancak millet her şeyi görüyor. Bunlar hep söylediğimiz gibi milletin gözünden de gönlünden de düştüler.” diye konuştu.

YİNE MİLLETİ UNUTTULAR

2021 yılı bütçesinde çiftçiye ayrılan payın ise sadece 22 milyar lira olduğuna dikkat çeken Serbes, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Her kesim gibi çiftçi de neredeyse yok sayıldı. Bu bütçede ne yazık ki üretime ayrılan pay çok komik kaldı. Bundan çiftçilerde memnun değil, toplumun diğer kesimleri de memnun değil. Üreticiyi, çiftçiyi milleti yine unuttular, yok saydılar. Bu bütçe saray bütçesi olmuş. Sadece kendilerini düşünmüşler. Millete artık umut vaat edemiyorlar. Saraylardan çıkmadıkları için milletin halini göremiyorlar. Dolayısıyla bütçede millet yok. İşsizliğe çare olacak kaynak yok. Bu zor günlerde esnafa destek olacak pay yok.”

ARTIK ÇÖZÜM ÜRETEMİYORLAR

2021 yılı bütçesinin para cezalarından bile medet umar halde olduğunu vurgulayan Serbes, “Bu iktidar artık yönetme kabiliyetini kaybetti. Milletin sorunlarını çözemez hale geldi. İşsizlik rekor kırdı. Asgari ücret eridi, açlık sınırının altına indi. Yoksulluk, yolsuzluk artık açıktan yapılır hale geldi. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) unutuldu. EYT’liler emekli olmayı hak ettikleri halde emekli olamıyorlar. Bu konuya iktidar kör ve sağır. Kısaca toplumun bütün kesimleri artık bu iktidardan umudunu kesmiş durumda. Milletimiz kendisini unutanlara ilk seçimde yol vererek gereğini yapacaktır.” şeklinde konuştu.