Sakarya nın Bağımsız Gücü sloganıyla yola çıkan Sakarya bağımsız milletvekili adayı emekli Öğretmen ve Muhtar Coşkun Samur seçim çalışmalarını hızlandırdı. Adapazarının Dilmen, Maksudiye mahalleleri ve Hendek’in Kahraman mahallerinde kahve ve ev sohbetlerine katılan Samur büyük ilgi ve sevgiyle karşılandı.Samur hakkındaki ‘’sadece Kafkas kökenlilerin oyları için çalışıyor’’ sözlerine de sert tepki gösterdi.
 
Bağımsız aday Coşkun’a destek çığ gibi büyüyor.. Samur’un bağımsız adaylığının  desteklenmesi gereken bir cesaret olarak değerlendiren seçmenler, Ankara’da  kendilerinin sesi olacak samimi ve dürüst bir isim olduğuna inandıklarını ifade ettikleri Coşkun Samur’a destek olacakları sözünü verdiler..

Sakarya bağımsız Mv.adayı emekli Öğretmen ve Muhtar Coşkun Samur kendisi hakkında yöneltilen ‘’sadece Kafkas kökenlilerin adayı, oyları bölmek için çalışıyor’’ iddialarına da sert yanıt verdi. Bu iddialara Hz. Peygamberin  (S.A.V)  veda hutbesindeki ‘’ Ya eyyühennas’’ yani insanlarım inananlarım seslenişini hatırlatan Samur ‘’Hz Peygamberimiz  (S.A.V) insanlığa müslümanlara seslenirken veda hutbesinde , ey beyaz,ey siyahi, ey Laz, ey Kafkas ey  Türk,ey Kürt diye seslenmiyor, herkesi eşit görüyor. Bizde bu yolda ilerlerken Hz Peygamberimizin seslenişindeki gibi etnik ayrım olmadan herkes için bu yola çıktığımızı söylüyoruz. Şimdi soruyorum size bugune  ne kadar ne ayrımcılığım görüldü. Ben 25 yıllık eğitimcilik hayatımda da ömrüm boyuncada kimsenin etnik kökenine miliyetine bakmadım bundan sonrada bakmam. Bunu böyle söyleyenler asıl bizim gücümüzden korkup böyle hurafelerle yıpratmak isteyenlerdir’’ dedi..
 
Sakarya’nın Dilmen ve Maksudiye mahallelerinde düzenlenen sohbet toplantılarına katılan, Hendek’in Kahraman köyünde ev ziyaretleri gerçekleştiren Samur’un bağımsız adaylığına destek büyüyor. Dilmen ve Maksudiye mahallerinde neden bağımsız aday olarak seçimlere katılmak istediğini anlatan Coşkun Samur’un hedefinde milletvekilleri vardı.

Milletvekillerinin Halkın gerçek temsilcisi olan mahallelerin sorunlarını ancak 5 yılda bir seçim döneminde hatırladıklarını söyleyen Coşkun Samur, Ankara’da meclis kürsüsünde kendisine sorunlarını aktaran mahallelerin tek tek sıkıntılarını kürsüden Türkiye gündemine taşıyacağı sözün Verdi.

 
Kahraman Mahallesinde Ev ziyareti
 
Sakarya Bağımsız Milletvekili adayı Coşkun Samur Hendek’in Karaman Mahallesinde Şimşek ailesinin evine konuk oldu. Mahalle sakinlerininde toplandığı evde sıcak ve samimi bir sohbet gerçekleşti. Samur bağımsız aday olmasının nedenlerini paylaşırken mahalle sakinlerinin soruları   neden bir partiden aday olmadığı şeklinde oldu Samur bir parti bünyesinde milletvekili olarak  sorunları aktarmakta zorluk çekebileceğini çünki partilerin yönetim anlayışlarının milletvekillerinin seçmenlerinin sorunlarından çok partinin öne çıkardığı konulara odaklı olduğunu vurguladı ve ‘’ ben sizing sorunlarınızı korkmadan kürsüden aktarabileceğim çünki ben parti yönetimlerinin değil sizlerin sesi olacacağım. ‘’ şeklinde konuştu. Seçildikten sonra bir başka partiye geçebileceği şeklindeki soruyaysa ‘’burada söz veriyorum beni bağımsız olarak gönderen seçmenime asla ihanet etmeyeceğim ve bağımsız milletvekili olarak mecliste görev süremi tamamlayana kadar kalacağım. Bu sözü tutmassam nasıl yeniden yüzünüze bakabilirim diyen Samur’un samimi ifadeleri ve sohbeti ardından, mahalle sakinleri Samur’u destekleyecekleri sözünü verdi…