AK Parti İktidarında Sakarya’ya 11 Milyar TL

AK Parti İl Başkanlığı, Genel Seçim çalışmaları kapsamında hazırlanan tanıtım broşürünü düzenlenen basın toplantısıyla tanıttı. İl Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun yanı sıra AK Parti Sakarya Milletvekilleri AK Parti Sakarya Milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün, Ali İhsan Yavuz ve Hasan Ali Çelik ile Milletvekili Adayları Bilgehan Doğru, Recep Hacıeyüpoğlu, Mustafa İsen ve Recep Uncuoğlu ile AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç katıldı.

Başbakanımız Yeni Müjdeler Verecek
İl Başkanı Fevzi Kılıç, “13 yıllık iktidarımızla şehrimizde hayata geçirilen yatırımları hemşerilerimize daha iyi anlatmak için yeni bir çalışma yaptık. Eğitim ve Spor, Ulaşım, Sağlık, Çevre ve Tarım, Ekonomi alanında hayata geçirdiğimiz yatırımlarımızın yanı sıra hayata geçirilecek yeni projeler için de Yeni Sakarya bültenini hazırladık. İktidarımızın hayata geçirdiği yatırımlar ortada. Sayın Başbakanımız 23 Mayıs Cumartesi günü hemşerilerimizle buluşacak. İnşallah Başbakanımızı en güzel şekilde ağırlayacağız. Başbakanımız Sakarya için yeni müjdeler de verecek. Yeni Sakarya’nın inşası güçlü bir şekilde devam edecek” diye konuştu.

Sakarya’ya Duble Rahatlık
Hizmet broşürlerinin tanıtımını yapan AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, “AK Parti iktidarıyla şehrimiz her alanda önemli yatırımlarla tanıştı. Şehrimizde ulaşım ve haberleşmeye 3,7 Milyar TL harcadık. İlçeler arası ve şehirlerarası ulaşıma duble rahatlık getirdik, şehrimizi bölünmüş yollarla donattık. AK Parti iktidarında Sakarya’mız hızlı trenle tanıştı, liman inşa ettik” diye konuştu. Sağlık yatırımları ile ilgili de açıklamalarda bulunan Üstün, “Sakarya’da sağlık alanında 385 Milyon TL yatırım yaptık. Sağlık çalışanlarının sayısı artırıldı, artık her ailenin bir hekimi var. Otel konforunda yeni hastaneler inşa ettik ve çalışmalarımız sürüyor” dedi.

SAÜ Öğrenci Sayısı 80 Bine Yaklaştı
Son 13 yılda AK Parti iktidarıyla Sakarya genelinde 554 milyonluk eğitim ve spor yatırımının gerçekleştirildiğini de belirten Üstün, “İktidarımız döneminde şehrimizin dört bir yanına yeni okullar inşa ettik, öğretmen sayısını artırdık. 713 yılda 7 fakülte kazandırdığımız Sakarya Üniversitesi’nin öğrenci sayısı 80 bine yaklaştı. Gençlik ve Spor alanında da 704,3 milyonluk yatırım yaptık. Olimpik yüzme havuzu ve kapalı spor salonu inşa ettik, ilçelerimize sentetik sahalar kazandırdık. Sakaryasporumuzun yeni stadyumu ve altyapı tesislerinde de çalışmalar sürüyor” diye konuştu.

İlçelere Doğalgaz Rahatlığı
Ekonomi ve çevre yatırımları ile ilgili de açıklamalarda bulunan Milletvekili Üstün, “Son 13 yılda çiftçimize 744 milyon nakit hibe destek verdik. İktidarımızdan önce yapılan bu destek 9,3 Milyon TL’ydi. Ekonomi alanındaki yatırımlarımızla da son iki yılın ihracat şampiyonu olduk. Organize sanayi siteleri kurduk, sigortalı çalışan sayısını artırdık. İlçelerimiz doğalgazla AK Parti iktidarında kavuştu. Sosyal konut alanında da 656 milyonluk yatırımımız var” dedi.


Her Alanda Hızla Gelişen Sakarya
AK Parti Milletvekili Ayhan Sefer Üstün konuşmasını şu şekilde sonlandırdı: “Hükümetimiz ve yerel yönetimler eliyle son 13 yılda şehrimize 11 Milyar TL’lik yatırım yapıldı. Artık her alanda hızla gelişen bir Sakarya var. Bu yatırımlar hükümetimizin gücüyle ortaya çıktı. Her zaman ifade ediyoruz; artık Yeni Türkiye’nin, Yeni Sakarya’nın inşasına başlandı. İnşallah 7 Haziran’da bu inşa sürecine güçlü bir destek vereceğiz. Hizmetler, yapılanlar ortada. Muhalefet konuşur AK Parti yapar” ifadelerini kullandı.