Bizim verdiklerimize baksınlar

Arifiyelilerle buluşan AK Parti Sakarya Milletvekili Adayı Ali İnci, seçmenin vaatlere itibar etmediğini ifade ederek, “Muhalefetin söylediği sözlerin geçerliliğini vatandaşa sorduğum zaman onu geç siz ne vereceksiniz diyorlar. Yani bu sözlerin ciddiye alınmadığını görüyoruz. Mazot fiyatı, çiftçimize söylenenlerin boş olduğunu biliyorlar. AK Parti gelmeden önce mazotu %47 faizle alıyordu çiftçiler. Şimdi ise %7 faizle alıyorlar. Eskiden destekleme yoktu şimdi çiftçimiz destekleme alıyor. Şu an fındık 22 lira olmasına rağmen hala fındık, mısır üreticileri bizden destek alıyorlar. Desteklemeyi bir kenara koyalım, faizleri konuştuğumuz zaman mazot bedavaya geliyor. Bizim verdiklerimize baksınlar.”dedi.

Vatandaş ciddiye almıyor

İnci sözlerine şöyle devam etti: “Bunlar kaşıkla verip kepçeyle almaya çalışan zihniyettir. Şimdi onlar vermeye çalışıyorlar, verecek olduklarından değil. Ne diyorlar 4 yıl verin bize peki 4 yıl sonrası var mı? Peki, başka ne istiyorlar? %25’te gezmelerine rağmen %35 oy alacağız diyorlar. %35 ile iktidar olunur mu? Vatandaşa söyledikleri sözlerin hiçbirinin tutarlılığı var mı?   Vatandaş ciddiye almıyor, bunların yalan dolan olduğu ortada. “



Asıl hedefimiz 2023

Ak Parti hükümetinin emekliler için yaptıklarının ortada olduğunu söyleyen İnci, “Emekliye ne vereceksin diyorlar. Onlara sadece şunu söylüyorum eskiden “Artık emekliye para ödemeyeceğiz” diyen Kemal Derviş’i hatırlatıyorum. Hastaneye gittiğiniz zaman ilaç parası ödüyor muydunuz? Emeklinin kalp ameliyatı olacağı zaman ödeyeceği paradan haberiniz var mı? Daireniz varsa dairenizi satar ancak o parayla ameliyat olurdunuz. İşte AK Parti hükümeti budur. Bizim asıl hedefimiz 2023. Bu hedeflerimizde kişi başına 25 bin dolar gelir var.”diye konuştu.



Bu milleti kim soyuyordu?

 Asgari ücretle ilgili de açıklama yapan Ali İnci, “Devlet bu parayı vermiyor. Devlet belirliyor ve bütün iş adamları, fabrika sahiplerine ‘Bu paranın altında çalıştırma’ diyor. Biz işçimize bunları yaptık. Onların döneminde şu vardı; “Ne olursunuz benim çocuğumu sigortalı yap da para istemiyoruz” dedikleri dönemdi. Çünkü sigortalı olduğu zaman o ailede; annesi, babası, kardeşi, eşi, çocuğu faydalanabilecekti. Biz o dönemleri geçtik. Bir ilacın üzerinde etiket üzerinde etiket vardı. Yalansa çıkıp Ali İnci yalan söylüyor desin eczacılar. Bu durumda vatandaşa verilen zarar sizi rahatsız etmiyor muydu? Peki bu milleti kim soyuyordu? Bu milletin hırsızı kim? Bu milletin paralarını cebinden çalan kim? Bunları milletimizin bilmezi lazım.”dedi.