Ak Parti Sakarya Milletvekili aday adayı olarak adı ön plana çıkan Anadolu Ajansının eski genel müdürü, Bülent Arınç’a yakınlığıyla bilinen Kemal Öztürk Yeni Şafak gazetesindeki köşe yazısında neden aday olamadığı konusundaki şüphelerini dile getirdi ve suçlunun kim olduğukonusundaki görüşlere kendi uslubuyla yanıt Verdi..
 
Sakarya’da Ak Partinin milletvekili aday adayı olarak iddialı bir şekilde siyasete giriş yapan ve gerek Bülent Arınç gerekse Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakınlığıyla bilenen Anadolu Ajansı eski genel müdürü Kemal Öztürk Sakarya’da Ak Parti listesine girememiş, liste dışı kalması Ak Partiden dışlandığı şeklinde yorumlanmıştı. Kemal Öztürk Yeni Şafak gazetesinde ‘’Boyumun ölçüsünü aldım’’ başlıklı köşe yazısında Sakarya milletvekilliği aday adaylığı sürecine değindi ve kendisinin isminin üstünü kimin çizdiği konusundaki yorumları cevapladı. Bülent Arınç ve Ankara Büyük şehir belediye başkanı Melih Gökçek arasında yaşanan

Kavganın ardından Gökçek’in oğlunun liste dışı kalmasına karşılık olarak Arınç’a yakınlığı ile bilinen Kemal Öztürk’ün de liste dışı bırakıldığı yorumlarına’’Siyasi Berdel kurbanı oldum’’ şeklinde cevap veren Kemal Öztürk, sadece Bülent Arınç değil Cumhurbakanı Erdoğan ve başbakan Davutoğlu ile de yakın ilişkilerinin olduğunu vurguladı ve hakkında ‘’paralelci’’ olduğuna  dair söylentilerin bile çıkarıldığına dikkat çekti..
 
Öztürk yazısında parti genel merkezinde aday adayları mülakatı öncesi görüştüğü  Ak Parti Sakarya milletvekii aday adaylarından THY Rusya koordinatörü Mefail Deribaş’ı çok temiz kalpli son derece iyi bir insan olarak değerlendirip ‘’benim adaylık için çok uygun bir isim olduğumu söyledi. Dua ediyorum vekillik size nasip olsun çok uygun bir kişisiniz’’ dediğini aktardı..