AK Parti, Sakarya’da yüzde 67,2’lik büyük bir zafere imza atarak, ‘tek başına yola devam’ dedi. İl Başkanlığı’nda düzenlenen kutlama töreninde konuşan Başkan Toçoğlu, “Bugün tüm dünya şahit oldu ki bu milletin iradesini hiçbir gayri milli unsur tayin edemez. Hiçbir şer odağı bu ülkeye istikamet gösteremez” ifadelerini kullanırken; Genel Başkan Yardımcısı Üstün, “Seçim çalışmalarına başlarken yiğit düştüğü yerden kalkacak demiştik. Bugün milletimiz gereken cevabı vermiştir. Dediğimiz gibi; tek başına iş başına” dedi.

AK Parti, 1 Kasım erken seçimlerinde yüzde 67,2’lik bir oy oranı elde ederek Sakarya’da büyük bir zafere imza attı. İl Başkanlığı’nda düzenlenen ve partililerin geniş katılımları ile gerçekleşen kutlama programında Türkiye genelinde elde edilen 49,4’lük başarı da kutlandı. AK Parti kesin olmayan bu sonuçlara göre yeniden tek başına iktidara gelerek istikrarını sürdürdü. Sakarya da AK Parti’nin başarısına Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir oy oranı ile destek olmuş oldu.

İstikamet Gösteremezler

Programın açılış konuşmasında söz alan Başkan Toçoğlu, “Bugün bir kez daha davanıza sahip çıkarak tarihin en şerefli sayfalarına mührünüzü vurdunuz. Bizlere, milletvekillerimize, partimize, Başbakanımıza, Cumhurbaşkanımıza sahip çıktığınızı tüm dünyaya gösterdiniz. Bugün tüm dünya şahit oldu ki bu milletin iradesini hiçbir gayri milli unsur tayin edemez. Hiçbir şer odağı bu ülkeye istikamet gösteremez. Buna yeltenenlere bir kez daha halkımız gereken cevabı çok net bir şekilde vermiştir. Kurulan tuzaklara, kumpaslara, iftiralara, yalana dolana rağmen sandıkta bu şer odaklarına gereken cevabı verdiğiniz için sizlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Umutsuzluğa Asla Kapılmadık

Toçoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bildiğiniz gibi 7 Haziran’da alınan sonuç neticesinde ortaya bir tablo çıkmış ve tek başımıza iktidar olamamıştık. Ve o gün burada toplanmış ve; “Biz yarış bittikten sonra da koşan atlarız” demiştik. Vatandaşımızın tercihine saygı duyuyor ve gereken mesajı alıyoruz demiştik. Ve bu süreçte gereken özeleştiriyi yaptık. Vatandaşımızın ne demek istediğini anlamaya çalıştık. Bu yolun uzun bir yol olduğunu biliyorduk. Yaşadıklarımızın imtihanın birer parçası olduğuna inandık. Ve neticede asla umutsuzluğa kapılmadık.”

İlk Günkü Aşkla

“Son 13 yılda elde edilen kazanımların geri gitmesine müsaade etmeyin diyerek milletimizin desteğini istedik. Bugünkü seçim sonuçlarına Semerkant sevindi mi? Bugünkü seçim sonuçlarına; Kudüs, Buhara, Trabzon, Diyarbakır, Edirne, Sakarya sevindi mi? Arakan’daki mazlumların yüzü güldü mü? Dünya mazlumları yarınına daha güvenle bakıyor mu? Allah’a şükürler olsun. Bundan sonra hiç durmadan yolumuza devam edeceğiz. Herkesi kuşatarak yolumuza devam edeceğiz. Ayrımcılık yapmadan, ilk günkü aşkla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Tekrardan destekleriniz için teşekkürlerimi sunuyor, hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum.”

İyilik Hareketi

Milletvekili Recep Uncuoğlu, “3 Kasım 2002’de nasıl kimsesizlerin kimi, sessiz yığınların sesi olarak iktidara geldiysek; 1 Kasım’da Sakarya’da, Türkiye’de bizi tekrardan ayağa kaldıran Rabbimize binlerce şükürler olsun. AK Parti ilk günkü aşkını, azmini devam ettirecektir” diye konuştu. AK Parti’nin iyilik ve güzellik hareketi olduğuna değinen Milletvekili Mustafa İsen ise, “İnşallah sizlerin vekâleti bizlerde olacaktır. Bizde sizlerin vekâletini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.

AK Parti Ailesinin Başarısı

Programın devamında konuşan İl Başkanı Fevzi Kılıç, “AK Parti bugün çok önemli bir zafer kazandı. Bu başarıda milletvekili adaylarımızın, Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarımızın, il kadın ve gençlik kolları başkan ve üyelerimizin, kısacası tüm AK Parti ailesinin emeği var. En önemlisi siz değerli hemşerilerimizin gücü var. Sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz” dedi. Programın son konuşmasını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün gerçekleştirdi.

Yiğit Ayağa Kalktı

Üstün, “Seçim çalışmalarına başlarken yiğit düştüğü yerden kalkacak demiştik. 1 Kasım’da milletimiz gereken cevabı vermiştir. Rabbimize hamdolsun. Kısa zamanda tüm teşkilatlarımız, milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyelerimiz koordineli bir şekilde çalıştık. Dediğimiz gibi; tek başına iş başına. Sürecin başından bu yana mücadelesini sürdüren Milletvekili adaylarımız Nuray Sağıroğlu ve Recep Hacıeyüpoğlu’na da büyük şükranlarımızı sunuyoruz” dedi. AK Parti Sakarya’da elde ettiği bu oy oranı ile 5 milletvekili çıkardı.