İYİ’LER HIZ KESMİYOR

Gelen zamlar, döviz kurundaki artış, ekonomideki belirsizlik ve üstüne seçim sürecinin gelmesiyle birlikte adeta yaprak kımıldamayan oto pazarında alıcılar ve satıcılarla sohbet eden Ümit Dikbayır ve Zeynep Emecan Ulusinan, '' Eskiden bayramlar bayram gibi yaşanır, bayram alışverişi süreci özellikle de esnafın yüzünü güldürürdü. Şimdi bakıyoruz da önümüz bayram olmasına rağmen alışverişin hiç tadı yok'' , dediler.

''Eskiden bu aylarda ve bayram üstü biraz hareketlilik olur, üç beş kuruş kazanırdık , haftalardır boşuna geliyoruz '' diyen satıcılara ve  '' Fiyatlar çok yüksek, böyle olunca biz de sadece pazarı gezmekle yetiniyoruz, sıfır fiyatları da çok yüksek. Böyle olunca ikinci el bakmak durumunda kalıyoruz ama bunlarında yanına yaklaşamıyoruz'' diye serzenişte bulunan alıcılara hitap eden Ümit Dikbayır, akaryakıta sürekli zam gelmesinin de oto pazarını etkilediğini belirterek başladığı konuşmasında, “Maaş, ücret ve gelir bakımından Avrupa ülkelerinin çok çok altındayız ama iş otomobil ve akaryakıt almaya gelince şampiyonuz. Bunun sebebi otomobil ve akaryakıtta ödediğimiz yüksek ÖTV’dir. 

Bu ülkeyi yönetenler nasıl bir mantıkla hareket ediyorlar anlamak mümkün değil. Otomobili ve akaryakıtı üretip satan ülkeler bile bizimkiler kadar kazanamıyorlar. Seçim beyannamemizde bu konuya ayrıntılı yer verdik. İktidarımızda az kazanan az, çok kazanandan çok, asgari ücretliden hiç vergi alınmasını yani vergi adaletini sağlayacağız. En önemlisi de harcamayı değil geliri vergilendireceğiz. Bu ne insafsızlıktır ki asgari ücret alan bir vatandaşımız maaşından vergi ödediği yetmezmiş gibi, aldığı her ürün ve her türlü harcama için de ayrıca vergi ödemek zorunda kalıyor. Üstelik elmas ve mücevher gibi lüks tüketim araçlarında bile uygulanmayan ÖTV, her türlü zorunlu harcamalarımızda karşımıza çıkıyor” diyerek hükümeti eleştirdi.








İYİ Partililer vatandaştan oy istemeyi ve 16 Haziran Cumartesi günü saat 17.30 da Demokrasi Meydanında Meral Akşener’in katılımıyla yapılacak olan Sakarya Mitingine davet etmeyi de ihmal etmediler.