"Herkes özgür olmadıkça kimse özgür değildir"

 Bizim yürek coğrafyamıza kimse sınır çizemez


AK Parti Sakarya Milletvekili Adayı Ali İnci, seçim çalışmaları kapsamında Sapanca'daydı. Yeni dönemde yeni bir anayasa yapmak ve başkanlık sistemine geçmek istediklerini belirten İnci, başkanlık sisteminin ülkeyi bir kişinin yönetmesi demek olmadığını söyledi. AK Parti Sakarya Milletvekili Adayı Ali İnci, Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, AK Parti İlçe Başkanı Nazmi Bostancı, kadın kolları ve gençlik kolları ile bilikte Sapanca'nın mahallelerinde seçim çalışmalarında bulundu.  Ali İnci, Sapanca'da yaptığı ziyaretlerde yeni anayasa ve başkanlık sisteminin önemine değindi.

"Herkes özgür olmadıkça kimse özgür değildir"

Anayasa'nın yeni Türkiye’ye uymadığını belirten Ali İnci,  "Başkanlık Sistemi ve yeni Anayasa’nın hayata geçirilmesi demek, halkın kendi iradesiyle yöneticisini seçmesi veya o parlamentonun seçilmesi anlamı taşıyor. Başkanlık sisteminin ülkemizde oluşturulması için ülkemizde 400 milletvekili hedefine ulaşacağız. Başkanlık sistemi bizim ülkemize özgürlük getirecektir. Bir söz vardır "Herkes Özgür Olmadıkça Kimse Özgür Değildir." Bu sözü gerçek kılacak ve gerçekleştirecek olan AK Parti’dir AK Kadrolardır. Bu kadrolar öyle kadrolardır ki Yeni Türkiye’nin tesisi için kadını ile gençliği ile ev ev dolaşacak durmadan koşacaktır. Bizim yürek coğrafyamıza kimse sınır çizemez. 13.5 yıldır inanılmaz reformlar yaptık. Cumhurbaşkanımız, Recep Tayyip Erdoğan bu ülkeyi çevresinde lider konumuna getirdi. "dedi.

"Başkanlık sistemi bölünme değildir"

İnci sözlerine şöyle devam etti: “Başkanlık sistemi Türkiye’nin bölünmesi değildir. 50-60 yıldan bu yana her dönemde başkanlık sistemi tartışılmıştır. Demirel döneminde, Turgut Özal döneminde de başkanlık sistemi tartışılmıştır.  Başkanlık sistemi rejim değişikliği veya Türkiye’nin bölünmesi değildir. Eğer öyle olsaydı bugün HDP ‘Ne pahasına olursa olsun Tayyip Erdoğan’ı başkan yaptırmayacağız.’ demezdi. Başkanlık sistemi ile bugün ki çatışmalar sona erecek. İlk defa yüzde 52 oyla cumhur kendi reisini seçmiştir. Cumhurbaşkanı’nın halk tarafından seçilmesi ile mevcut sistemde fiilen adı konuşulmamış yarı başkanlık sistemi uygulanmaya başlanmıştır. Başkanlık sisteminde bu gün siyasi partilerin karşı çıktığı baraj sorunu da olmayacak. AK Partinin kırmızı çizgisi bellidir. ‘Tek bayrak, tek devlet, tek vatan, tek millet’ bizim kırmızı çizgimizdir."