İYİ PARTİ ÖNCE AVM SONRA ERENLER’DEYDİ


Günün gündüz bölümünde, beraberinde İYİ Parti il başkanı Selçuk Kılıçaslan ve Adapazarı ilçe yönetiminden yöneticilerle birlikte AVM esnaf ve çalışanlarını ziyaret eden Ümit Dikbayır, AVM çalışanlarının ekonomik ve sosyal hakları ile olumsuz çalışma şartlarına dair önemli açıklamalar yaptı.

''AVM çalışanları, bu ışıltılı dünyanın, güneşin batışını göremeyen emekçileridir. Genellikle sabah 10, akşam 10 yani 12 saat çalıştıkları için gündüz gün yüzü göremiyor, akşam güneşin batışına hasret kalıyorlar, evlerine de geç saatte gidebildikleri için çocuklarını da doğru dürüst göremiyorlar, diyen Dikbayır, sosyal hayatlarından verdikleri tavize karşılık hiç değilse ekonomik bir karşılık alsalar, o da yok çünkü çoğu asgari ücretle geçinmeye çalışıyorlar. Sürekli ayakta durmaktan dolayı sağlıkları tehdit altında, sözleriyle üzüntülerini dile getirdi.

Akşam iftar sonrası Erenler ilçe başkanı Şemsettin Duman ve yönetimi ile birlikte Erenler Küpçüler Mahallesinde seçim çalışmalarını sürdüren İYİ Partililer vatandaşlara partililerin görüşlerini aktardılar.
Vatandaşların Erenler’de uygulanan Kentsel Dönüşüme yönelik sıkıntılarını dinleyen Ümit Dikbayır, konuyla ilgili düşüncelerini şöyle dile getirdi;




“Kentsel Dönüşüm bizim için önemli bir ihtiyaç, artık olmazsa olmazımız. Anladığım kadarıyla buna siz de karşı değilsiniz ama uyguluma yönteminden şikayetçisiniz. Bu konuda haklı olduğunuza inanıyorum çünkü burada Kentsel Dönüşüm yapıyoruz diyenlerin yaptıklarının kentsel dönüşüm mantığı ile pek uyuşmadığını biliyoruz. Kentsel Dönüşümün, belediyenin boş bulduğu alanlara bina dikmesi değildir. Romanların artık rant değeri gittikçe artan arazilerine konmak da değildir.

Kentsel Dönüşüm öncelikle son depremin yıkamadığı ama sarstığı ve belki ilk orta ölçekli depremle birlikte yıkılması muhtemel konutların ağırlıkta olduğu mahallelere uygulanması gerekirdi.
Bizimkisi yani burada uygulanan pek kentsel dönüşümle ilgisi olmadığı gibi, ürküttüğü kurbağaya da değmedi.”