Demokrasi Meydanı’nda tarihi miting
Sakarya’ya 17 yılda 24 katrilyon yatırım yaptık

AK Parti Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasi Meydanı’nda on binlerce Sakaryalı ile buluştu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, AK Parti Milletvekilleri Recep Uncuoğlu, Çiğdem Erdoğan Atabek, Kenan Sofuoğlu, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, MHP İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Cumhur İttifakı AK Parti Adayı Ekrem Yüce, ilçe belediye başkanları, Cumhur İttifakı Başkan Adayları, STK temsilcileri ve on binlerce Sakaryalı yer aldı.

Sakarya yakışanı yapacaktır
AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, “31 Mart hem Sakarya’mız, hem ülkemiz, hem de gönül coğrafyamız için çok önemli bir dönemeçtir. Torunlarımıza bırakmak istediğimiz daha güçlü bir Sakarya, daha güçlü bir Türkiye var. Yıllardır sürdürdüğümüz AK davamız, 2023 hedeflerimiz, birlik, beraberlik ve kardeşliğimiz, gelecek nesillere daha güzel bir Sakarya bırakmak için hep birlikte çalışacak ve başaracağız. Oturuyorsak kalkacak, kalkıyorsak koşacak, koşuyorsak şahlanacağız. İnançla, sabırla, aşkla, yorulmadan, dinlenmeden bu hak yolda çalışacağız. Sakarya’ya yakışanı yapacağız. Milleti için, vatanı için, gecesini gündüzüne katmış Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşlarına yakışanı yapacağız” dedi.

17’de 17 yapacağız
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Cumhur İttifakı AK Parti Adayı Ekrem Yüce, “Tarihi bir güne şahitlik ediyoruz. Sakarya şairlere ilham, zaferlere meydan olan bir şehirdir. 31 Mart’ta güçlü, büyük ve yeni Türkiye’nin şahlanışı olacaktır. Bu seçim geleceğimizin teminatıdır. Millete hizmete talibiz. AK Parti millete hizmet partisidir. 16 yılda söz verdiklerini yerine getiren yegane partidir. Bizler de milletimizden aldığımzı güçle tevazu, samimiyet ve gayretle çalışacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın bize verdiği bu büyük sorumluluğun bilincindeyiz ve inşallah 31 Mart’ta 17’de 17 yapacağız” dedi.

Emaneti en iyi şekilde koruduk
Tarihi mitingde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Bugün Demokrasi Meydanı’nda tarihi bir buluşmaya daha şahit olmanın onuru ve gururunu yaşıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle 2009 yılında aldığımız emaneti en iyi şekilde koruduk. Yatay mimari ile gelişen Sakarya’mızda çevrenin, yeşilin, doğanın ve su kaynaklarının korunmasından asla taviz vermedik. Hidroelektrik santrallerimizle, barajlarımızla kendi enerjimizi ürettik. Hamdolsun deprem sonrası ayağa kalkan Sakarya, bugün herkesin iftihar ettiği bir kent olarak gösteriliyor” diye konuştu.

Bambaşka bir Sakarya var
Başkan Toçoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanım; sizlerin desteği, milletimizin teveccühü ile başlatmış olduğunuz değişimin izleri Sakarya’da karşılığını buldu. Bugün artık bambaşka bir Türkiye, bambaşka bir Sakarya var. Sizinle aynı yolda omuz omuza yürümeyi, milletimize ve memleketimize hizmet sunmayı nasip eden Rabbime şükürler olsun. On yıl boyunca milletimize ve sizlere layık olabilmenin gayreti ve heyecanı içerisinde olduk. Bundan sonra da tüm gücümüzle bu onurlu davanın bir ferdi olarak yolumuza devam edeceğiz. İnşallah 31 Mart seçimlerinin ardından bayrağı bir başka arkadaşımıza devredeceğiz.  Yerel seçimlerde Sakarya yeniden tarih yazacak, partimize en güçlü desteği sunacaktır” dedi.

Sakarya ayağa kalktı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, “Biz biliyoruz ki Sakarya milletin adamı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı çok seviyor. Çünkü depremle yerle bir olmuş bu şehir Sayın Cumhurbaşkanımızın katkılarıyla ayağa kalktı ve en yaşanabilir şehirler arasında yerini aldı. Hastaneler, okullar, yollar yapıldı. 2. Üniversite şehrimize kazandırıldı. Kadın Doğum Hastanemizin inşaası hızla devam ediyor. Anne oteli inşa edeceğiz. İnşallah yeni hastane inşaatlarına hep beraber devam edeceğiz. Yapılamaz, olmaz denilenler Sayın Cumhurbaşkanımızın sayesinde yapıldı. Sizler her zaman AK Parti’ye destek verdiniz. Allah sizlerden razı olsun” dedi.

Sakarya 31 Mart’ta liderinin yanında olacak
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan, “Sakarya gelişecek, Türkiye büyüyecek. Sakarya her zaman Cumhurbaşkanımızın arkasında durdu. Sakarya mücadeleyi bugüne kadar hakkıyla verdi. Bundan sonra da hakkıyla verecek. Önümüzde basiretli bir liderimiz var. Sakarya 31 Mart’ta liderinin arkasında duracak mı? Sakarya sandıklarda en güzel dersi verecek” dedi.

Sakarya 16 yılda 18 kat büyüdü
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Sakarya bugün tarihi günlerden birini yaşıyor. Sakarya Cumhurbaşkanımızın arkasında her zaman sapasağlam durdu. Biz de 17 yıldır Sakarya’yı geliştirmenin bu şehri abad etmenin derdinde olduk. Yatırımcının, üreticinin her zaman yanındayız. Üretim yapan herkesi destekliyoruz. Sakarya’ya 3 yeni OSB kurduk. Attığımız adımlarla Sakarya 16 yılda 18 kat büyüdü. Sakarya 31 Mart’ta AK Parti’ye, Sayın Cumhurbaşkanımıza rekor oyla destek olmaya var mısınız? İşte Sakarya’ya yakışan bu.  Biz bu şehre layık olmak için gece gündüz çalışıyoruz. Sakarya’ya son 10 yılda büyük hizmetler yapmış Zeki Toçoğlu’na şükranlarımızı sunuyoruz. İnşallah 31 Mart’ta bayrağı Ekrem Yüce devralacak ve hizmet geleneği devam edecek” dedi.

31 Mart’ta sandıklara cemreler düşecek
Yapılan konuşmaların ardından miting kürsüsüne çıkan, Demokrasi Meydanı’nı dolduran onbinlerce Sakaryalıyı selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geceleri aydınlatan, Anadolu’nun saf ve masum çocuğu Sakarya. Milli mücadelede destan yazan, adına destanlar yazılan Sakarya; sizleri gönülden selamlıyorum. Bizimkisi bir aşk hikayesi. İnşallah 31 Mart’ta bu aşk hikayesini farklı bir şekilde yazacağız. İnşallah baharın müjdecisi olarak düşen cemreler inşallah 31 Mart’ta güçlü ve büyük Türkiye’nin belirtisi olarak sandıklara da düşecek. Seçime 11 gün kaldı. 45. mitingimizi Sakarya’da yapıyoruz” dedi.

31 Mart beka seçimidir
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yürütmenin başında bulunduğumuz,  mecliste çoğunluğun sahibi olduğumuz halde niçin çok çalışıp mücadele ediyoruz? Muhalefet bizim 10’da birimiz kadar çalışmıyor. Bizim böyle çalışmamızın sebebi ülkemizi ve milletimizi çok seviyor olmamızdandır. Bizim bu kadar çok koşturmamızın sebebi milletimize olan aşkımızdır. Ülkemizi güçlü tutmamız gerektiğini biliyoruz. İşte bu sebeple belediyelerimiz vasıtasıyla şehrimiz insanlarına en güzel hizmetleri sunacağımız sonuçlara ulaşmak istiyoruz. Bunun için 31 Mart’ın bir beka seçimi olduğunu söylüyoruz. Bizim sonumuz olacağını düşünenler bir kez daha başaramayacaklar. Milletimiz meydanları 31 Mart’ta bunlara bırakmayacak” dedi.

Sakarya’yı tarihi hizmetlerle tanıştırdık
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimizle hep gönül diliyle konuştuk ve anlaştık. İnşallah 31 Mart seçimlerinde Sakarya şehrine ve ülkesine sahip çıkacak. Sakarya’yı tarihi hizmetlerle tanıştırdık. Sakarya’ya 17 yılda 24 katrilyon yatırım yaptık. Eğitimde 3 bin 136 yeni derslik açtık. 9 bin 554 kapasiteli yurtlar açtık. Pamukova’da 2 yıl içerisinde 250 kişilik yurt açıyoruz. 28 bin kişilik stadyum, spor salonları inşa ettik. Eski stadyumun alanına inşa edeceğimiz Millet Bahçesi’ne yakın zamanda başlıyoruz. 2020’da Uluslararası Dağ Bisikleti Maraton Şampiyonası’nı Sakarya’da yapacağız. Ayçiçeği Bisiklet Vadisi ile tüm vatandaşlarımıza da hizmet sunuyoruz. Sağlıkta Sakarya’da bin 335 yataklı 17’si hastane olmak üzere 47 adet sağlık tesisini şehrimize kazandırdık. 6 sağlık tesisimizin inşaatı sürüyor. İhale sürecinde olan 1000 yataklı Şehir Hastanesi için çalışmalarımız sürüyor. Sakarya’da istinaf mahkemesini faaliyete geçirdik. Bölünmüş yolu 133 kilometreden 440 kilometreye çıkardık. Kuzey Marmara Otoyolu’nun 45 kilometrelik kesiminin de açılışını gerçekleştireceğiz. Kurtköy Akyazı arasını önümüzdeki yıl tamamlıyoruz. 67 kilometresi Sakarya il sınırları içerisinden geçiyor. Topça Köprülü Kavşağı’nı bu yıl bitiriyoruz. Ankara-İstanbul hızlı tren hattı Sakarya’nın projesidir. Hızlı treni getirmenin yanında Sakarya’ya hızlı tren fabrikasını da kurmak bizlere nasip oldu.” 

Sakarya daha büyük yatırımlarla tanışacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sakarya sanayisi için önemli proje olan Karasu limanını tamamlayarak hizmete açtık. ADA Treni 5 gidiş 5 geliş Adapazarı Pendik arasında sefer yapacak. Ballıkaya Barajı’nı da yakında hizmete alıyoruz. 38 bin dekar araziyi sulamaya açtık. 44 bin dekar araziyi daha sulamaya açacağız. Sakaryalı çiftçilerimize 1,4 milyar lira tarımsal destek verdik. BMC Sakarya savunma sanayi üssünün temelini bizzat attım. Tüm Türkiye’nin iftihar kaynağı olacak dev bir yatırım Sakarya’da gerçekleşmiş olacak. Anabakım Fabrikası’nı modernize etmemiz ve daha etkin kullanmamız şart haline gelmişti. Sadece kamu kaynaklarıyla halletmemiz içinj 50 milyon dolar yatırım gerekiyordu. Biz burada farklı bir adım attık. Hızlı iş üretmeye hemen ihtiyacımız var. Bu sebeple Arifiye’deki anabakım fabrikasının işletmesini 25 yıllığına BMC’ye devrettik. Sakarya’nın 15 ilçesine doğalgaz arzı sağladık. Bunlar şehrimize kazandırdığımız yatırımların bir kısmı. İnşallah Sakarya önümüzdeki dönemde daha nice hizmetlerle tanışacak” dedi.