Son olarak  Sakarya’nın  Harmantepe, Akyazı’nın Bıçkıdere ve Hendek’in  Soğuksu mahallelerinde düzenlenen kahve sohbetlerinde mahalle sakinleriyle bir araya gelen Coşkun Samur,  neden bağımsız aday olarak  seçim yarışına girdiğini anlattı. Samur  ‘’seçtiği vekile ulaşamayan vatandaş algısını artık bitirmeliyiz. Ben sizlerden biriyim ve Ankara’da sizlerin ve Sakarya’nın bağımsız sesi olmak için seçim yarışına giriyorum. Sakarya’da artık ezberleri bozma zamanı geldi.’’  şeklinde konuştu


 

‘’SAKARYA’NIN BAĞIMSIZ GÜCÜ’’  SAMUR  KAHVE SOHBETLERİYLE SEÇİM ÇALIŞMALARINA BAŞLADI
 
 7 Haziran genel seçimlerine Sakarya’dan bağımız Milletvekili adayı  olarak  katılan emekli lise müdürü ve Hendek Çakallık mahallesi muhtarı Coşkun Samur , seçim çalışmalarına düzenlediği kahve sohbetleriyle başladı. Hendek’in Sarıyer, Beylice , Çukurhan, Akyazı’nın Balballı, Altındere, Beynevüt mahalleri ardından Sakarya’nın Harmantepe, Akyazı’nın Bıçkıdere ve Soğuksu mahallelerinde düzenlenen kahve sohbetlerinde mahalle sakinleri ve ileri gelenleriyle biraraya gelen Sakarya bağımsız milletvekili adayı Coşkun Samur , neden bağımsız aday olarak seçim yarışına girdiğini anlattı.
 
25 yıllık eğitimcilik sürecinde ve yine 2 dönemdir gerçekleştirdiği muhtarlık döneminde  Sakarya’da vatandaşın seçtiği milletvekillerine ulaşmakta ve sorunlarını aktarmakta nasıl zorlandığına yakınen şahit olduğunu  ifade eden bağımsız milletvekili adayı Coşkun Samur ‘’Sigara kağıtlarının arkasına yazılan ve sonra bir kenara fırlatılıp atılan, vatandaşın sorunlarına çözüm aramak yerine parti liderlerinin ve Ankara’daki siyasi çekişmelerin arasında  seçim bölgesini unutarak sadece seçim dönemlerinde oy istemeye gelen  milletvekili değil vatandaşın istediği. Artık bu değişmeli, seçtiği vekile bir telefonla ulaşıp yaşadığı yerdeki sorunu aktarabilecek bir vekil istiyor halkımız. Ben bu kararı aldığımda herkes bana aynı şeyi söyledi, bizim sesimiz olacağına inanıyoruz dedi. Ben Sakarya’da bu ezberi bozmaya kararlıyım. Seçildiğimde kürsüye çıkıp hangi köylümün hangi mahalle sakinimin ne sorunu ne talebi olduğunu  Sakarya’nın Bağımsız  gücü olarak yüksek sesle  anlatmak için milletvekili adayı oldum’’ şeklinde konuştu..
 
Samur’un Sakarya’dan bağımsız aday olarak başlattığı mahalle kahvelerindeki sohbet toplantılarına ilgi büyük. 
Neden bağımsız aday olduğunu sohbet toplantılarında anlatmaya çalışan Coşkun Samur’a en çok  sorulan böylesine zor bir süreçte nasıl milletvekili olmak için yeterli oy alabileceğine inandığı oldu. Samur bu konudaki soruları 25 yıllık eğitimcilik deneyimi ve çevresiyle  Sakarya’da kendisine inananların desteğine güvendiğini belirterek ‘’ bu seçimler halkın kendilerine dayatılan aday listeleri ve partilerin belirlediği adaylara değil kendilerini gerçekten temsil edeceklerine inandıkları kişilere oy verdiği bir seçim olacak. Tabloya bakın partilerin keyfi aday listeleri bir çok kişiyi hayal kırıklığına uğrattı. Neden bir bağımsız adayın Ankara’da kendi sesleri olmasına şans tanımasınlar , bence  bir ilke imza atarak Sakarya’da ezberi bozacağız’’  şeklinde  yanıtladı..


 

VATANDAŞ ULAŞABİLECEĞİ SESİ OLACAK VEKİL İSTİYOR..
 
Kahve sohbetlerinde bağımsız milletvekili Coşkun Samur’u dinleyenlerin ortak tepkisi  milletvekillerinin ve adayların sadece seçim dönemlerinde  seçim bölgelerini hatırlamaları oldu. Bu konudaki eleştirilerini bağımsız aday Samur’la da paylaşan vatandaşlar, Samur’un bu hataya düşmemesini isterken, en büyük sıkıntılarının seçtikleri milletvekillerine ulaşamamak olduğunu dile getirdiler.  Gerek eğitim camiasında görev süresince yaptığı hizmetler gerekse Sakarya’da her ihtiyacı olana elinden gelen desteği vererek , düğün ve cenazelerde  her kesimden insana bu güne kadar yardımlarını esirgemeyen Coşkun Samur’u iyi tanıtıklarını ifade eden mahalle temsilcileri Samur’u  seçim yarışında yanlız bırakmayacakları mesajını verdiler..