Yürek coğrafyamıza kimse sınır çizemez
 
Ernaz Tesisleri’nde Roman vatandaşlara da seslenen İnci, çelişkileri ortadan kaldırmak anayasayı değiştirmeleri gerektiğini söyledi.

Roman açılımı

Ernaz Tesisleri’nde Romanlar biraraya gelen Ali İnci,   Romanların coşkulu tezahüratları ile yaptığı konuşmasında “10 yıl önce Türkiye’de ‘Ben Roman’ım diyemeyen, ben çingeneyim diyemeyen, ben Romanlığımdan utanıyorum’ diyen, bugün Türkiye’de göğsünü gere gere Roman çocuğuyum diyebiliyor. Sizler normalleşme sürecinin bireysel hak ve özgürlük alanının genişlemesinin ne olduğunu, bire bir yaşayıp gelen vatandaşlarsınız. AK Parti Roman açılımı ile zihinlerde devrim yapmıştır. Bunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim. Hatta ve hatta, bugün muhalefet partilerinde aday olan Roman arkadaşlarım kardeşlerimde varlığını AK Parti’nin yaptığı açılımlara borçludur. Bugün Romanlar geleceğe daha umutla bakıyorsa bugün eşit yurttaşlık vatandaşlık konusunda seslerini daha hür ve net bir şekilde çıkarıyorsa bunda öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın ve AK Parti’nin ak kadrolarının emeği tartışılmaz.”dedi.

“Türkiye’nin geleceğini tespit edeceğiz”

 Uzun yıllardır siyaset yaptığını ifade eden İnci, “Bugün aktif olarak Milletvekili adayı olarak ben değil, sizlerde AK Partili olan ve olmayan herkeste bir değerlendirme, bir muhasebe yapma zamanındayız. Çünkü çok değil, 9 gün sonra oylarımızı kullanacağız. Türkiye’nin geleceğini tespit edeceğiz. Türkiye’nin nasıl yöneteceğimizin kararı ortaya çıkacak. Ancak bu karar bir kişinin iradesi ile ortaya çıkmayacak. Bütün seçmenlerin Türkiye’de 55 milyon seçmenin teker teker iradelerinin birleşmesinden dolayı oluşacak bu karar ve bu 55 milyon seçmen Türkiye konusunda hatta dünyadaki konumuz itibariyle ne olacağına karar verecekler” diye konuştu.

“Yürek coğrafyamıza kimse sınır çizemez”

Anayasa'nın yeni Türkiye'ye uymadığını belirten Ali İnci,  "Başkanlık Sistemi ve yeni Anayasa'nın hayata geçirilmesi demek, halkın kendi iradesiyle yöneticisini seçmesi veya o parlamentonun seçilmesi anlamı taşıyor. Başkanlık sisteminin ülkemizde oluşturulması için ülkemizde 400 milletvekili hedefine ulaşacağız. Başkanlık sistemi bizim ülkemize özgürlük getirecektir. Bir söz vardır "Herkes Özgür Olmadıkça Kimse Özgür Değildir." Bu sözü gerçek kılacak ve gerçekleştirecek olan AK Parti'dir AK Kadrolardır. Bu kadrolar öyle kadrolardır ki Yeni Türkiye'nin tesisi için kadını ile gençliği ile ev ev dolaşacak durmadan koşacaktır. Bizim yürek coğrafyamıza kimse sınır çizemez. “dedi.

Serdivan İlçe ziyaretlerinde Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, ve İlçe Başkanı Osman Çelik geç saatlere kadar İnci’ye eşlik ettiler