Kimse Yok Mu Derneği; yardımsever gönüllüleri ile ihtiyaç sahibi aileleri İftar’da buluşturdu…

Vali Mustafa Büyük’te katıldı

Kimse Yok Mu Derneği Sakarya Şubesi’nin Geleneksel İftar Programı; bu yıl Erenler İlçesi’nde bulunan derneğin hizmet alanında gerekleşti. Kendi kayıtlı ihtiyaç sahibi ailelere yönelik düzenlenen İftar’a Sakarya Valisi Mustafa Büyük’te katıldı. Katılanlar arasında Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Sakarya Vergi Dairesi Başkanı Recep Alp, hayırsever işadamları, Kimse Yok Mu Derneği gönüllüleri ve çok sayıda aile katıldı. Masaları tek tek gezen Valisi Mustafa Büyük; ailelere afiyet olsun dileklerinde bulunarak, çocuklarla sohbet edip, ailelerin sıkıntılarını dinledi.

Çifte mutluluk

Yapılan duanın ardından konuşma yapan Kimse Yok Mu Derneği Sakarya Şube Müdürü Mevlüt Kızılay; derneğin yapmış olduğu yardım, proje ve çalışmaları anlattı. Kimse yok mu Derneği’nin kuruluş aşamasının 17 Ağustos 1999 depremi ile başladığını hatırlatan Mevlüt Kızılay; “Bugün bu sıcak iftar sofrasında hep beraber tarihe bir not düşüyoruz, oda 1999 Sakarya depreminde Sakarya halkımızın yaralarını sarmak için Ülkemizin her tarafından yardıma gelen insanlarla bu yerden yardımların yapılmasıdır. Bugünde bu yerin Kimse Yok mu derneği Sakarya şubesi olarak devralınmasıyla süreç başlayan bir tarihi mekandayız. Nasipse 2 ay içinde yeni ve Kimse Yok Mu da bu mekanda hizmetine devam edecektir. Valimizi 2 ay sonraki açılışımıza şimdiden davet ediyoruz” dedi.

Son 1 yılda gerçekleşen yardımlar

Son 1 yılda Sakarya Şubesi olarak yapmış oldukları yardımları dile getiren Mevlüt Kızılay; “Toplam Nakit yapılan yardımlarla bulunduğumuz kişi sayısı; 327 kişidir. 138 kişiye Eğitim yardımı, 189 Kişiye nakdi mağdur yardımı yapılmıştır. Toplam ayni yardım yapılan kişi sayısı; 1.491 kişi’dir. Eğitim Kırtasiye 105, Ev İhtiyacı 178 aileye, Genel Yardım 467, Gıda 1.039, Giyim 440, Sağlık,- Temizlik 153, İlimizde 30 okul bünyesinden gelen 861 öğrenciye giysi ve ayakkabı yardımı yapıldı. 1 Mağdurumuza Gönüllü esnafımız yardımıyla 80 m2 bir ev inşa edildi. Ramazan ayı erzak kolileri 900 adet olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Dönem içinde her ay 55 ve yılda 600 civarında gıda kumanyası temin edilerek 11 ay boyunca kumanya takviyesi yapıldı. Ramazan ayı boyunca toplamda 14.500 ihtiyaçlıya iftar verildi. Bunların içinde 20 aileden fazla mağdurumuzun da evlerine gönüllülerimiz eliyle iftar servisi yaptı. Arakan Müslümanlarına yönelik ve Afrika için gelen nakit yardımlar sevk edildi. 500 aileye kurban eti (3,500 kg) yardımı dağıtıldı. Yurt içi ve Yut dışı kesilen kurban yardımlarıyla ilgili organizasyon Ernaz Tesislerinde bin kişilik gönüllülerimiz katılımıyla gerçekleştirildi. Yurtiçi kurban, 213 hisse kestirilip Türkiye’deki mağdurlara ulaştırılması ve Yurtdışı kurban 418 hisse kestirilip dünyanın dört bir yanındaki mağdurlara ulaştırılması adına genel merkeze gönderildi. Göçmen Iraklı 100 aileye giyim, gıda, battaniye yardımı yapıldı. Üniversitede okuyan yapancı uyruklu 70 öğrenciye giyim yardımı yapıldı. İhtiyaç sahibi ailelerimize kömür dağıtımı (26 aile – 13.500kg) yapıldı. Aşure dağıtımı 1500 kişiye yapıldı. 210 ihtiyaç sahibi ailelerimizin öğrencilerine yönelik karne sevinci için kent parkta piknik yapıldı ve başarılı öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. 8 Mart Dünya kadınlar gününde bayan gönüllülerimize sevgi kahvaltısı düzenlendi. Sakarya’da ki gönüllü okul ve öğrencilerimizle birlikte huzurevi ziyareti yapıldı. Okul dönemi öğrencilerimizle birlikte Huzurevi ziyareti yapıldı. Okul dönemi öğrencilere çanta ve kırtasiye malzemesi dağıtıldı. (250 ilköğretim ve lise öğrencisi). Katarakt için gelen yardımı 70 Afrika’lı kardeşimizin gözlerinin açılamasına vesile olundu. Su kuyusu için gelen nakdi yardımı Kamerun Pakistan ve Sudan’da su kuyuları açtırıldı. Asya (Arama Sağlık Yardım) Sakarya şubesi kurumu gerçekleşti. Genel anlamda 93 bin 355 ihtiyaç sahibine derneğimiz vasıtası ile çeşitli yollardan yardım etmiş bulunmaktayız. Burada yapılan bütün bu dayanışma kaynaşma ve birlik beraberliğin oluşmasına destek veren teşvikte bulunan Sakarya’nın huzurlu ve mutlu bir şehir olmasına emek veren Valimiz Mustafa Büyük’e teşekkürlerimizi arz ederiz. Ayrıca derneğimizin kısa zamanda bugünlere gelmesine yönelik yardım emekleri olan esnafımıza canı gönülden şükranlarımızı sunarız.

Esnaflarımıza ricamız, yıl boyunca bakmakta olduğumuz ihtiyaçlı ailelerimize yardımlarını esirgememelerini arzu ediyoruz” diye konuştu.