Maske ve dezenfektan kullanımı, sosyal mesafe uygulamalarına dikkati çekmek ve işçilerin sağlığı ile ilgili Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü mevsimlik tarım fındık işçilerini bilgilendirmek üzere  eğitimler  gerçekleştiriyor. Çalışma ortamlarının düzenlenmesi, uygun hijyen ve barınma koşullarının sağlanması konusunda yerel yönetimlerin desteğinin artarak devam etmesinin önemine  vurgu yapılıyor. İnsan sağlığı ve üretimdeki emek iş gücünün değerli tutulması, sağlık koşullarının iyileştirilmesi , mevsimlik fındık işçilerin bilgilenmesi önem taşırken , kurallara uyum için aynı zamanda eğitim ve uygun fiziksel koşullar gerekiyor.

Pandemi ile ilgili kuralların uygulanmasında en önemli noktanın , sorumlu bireyler  olarak hem kendimizi hem de çevremizi  enfeksiyonlardan korumak için önlemlerimize devam etmemiz olduğunu ifade eden  Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uz. Dr. Burcu Başaran Güngör vatandaşları pandemi konusunda özenli ve dikkatli davranmaları konusunda uyarıyor.Toplumun sağlığına yönelik COVİD 19 Pandemi  sürecini  dikkatle  takip eden Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı filyasyon ve denetim ekiplerinin  yoğun bir şekilde mesailerine devam ettiğini ifade ediyor.

Hendek Kazımiye mevsimlik işçi yerleşkesinde mevsimlik işçilere eğitim veren Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü Eğitim Sorumlusu Deniz De Asis özellikle sağlıklı yaşam alışkanlıklarının kazanılmasının önemini vurgulayarak ,her türde enfeksiyonlardan korunmada el yıkamanın önemli olduğunun altını çiziyor. Covid 19 Pandemisi sürecinde maske ve sosyal mesafenin , hijyen ve el dezenfektanı kullanımının  koruyucu ve önleyici etkisinden bahsederek henüz tedavi ve aşısı olmadığı için toplumu duyarlılıkla önleyici kurallara uyması noktasında bilgilendiriyor. Hastalık bulgu ve belirtilerin ortaya çıkması durumunda acilen bildirim yapılmasının toplumda bulaşma riskini azaltacağını ifade ediyor.

Hendek İlçe sağlık Müdürlüğü personeli Ülkü Erbaşaran Mevsimlik tarım fındık işçilerinde bağışıklama ve gebe takipleri gibi rutin sağlık hizmetleri konusunda destekliyor ve pandemi ile ilgili yerleşim yerlerine yönelik denetlemelerde bulunuyor.7-14 günlük periyodlarda işçilerin ateş ölçümleri ve Covid 10 ile uyumlu semptom sorgulamaları yapılıyor.

Zor Şartlarda Barınan Mevsimlik Tarım İşçilerine eğitimler düzenlediler

Hendek  İlçe Sağlık Müdürlüğü mevsimlik tarım fındık işçilerine yönelik eğitimlerde yerel yetkilileri de bilgilendiriliyor. Hijyen  olanaklarının sağlanmasında destek sağlayan yetkililer pandemi dolayısıyla çadır ve işçi sayısının azaldığını, geçmiş yıllara nazaran çevredeki binalarda ikamet ettirdikleri işçilerin  geçici barınmalarının daha sağlıklı koşullarda sağlanabilmesi için imkanların arttırılmasını talep ediyorlar. Dış çevre ile iletişimin azaltılmasının pandemi sürecinde önem taşıdığını ifade ediyorlar.

Dünyada ve ülkemizde ciddiyetini koruyan pandemi yayılımının ekip çalışması ve toplumun duyarlılığının artması ile kontrol altına alınabileceği ifade ediliyor.