Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, hemşirelere yönelik program düzenledi. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç.Dr. Hasan Salih Sağlam ve Hastane Yöneticisi Doç.Dr. Yakup Tomak’ın da katıldığı programda yılın hemşiresi Hale Çolak Güngörsün seçildi.

Genel Sekreter Sağlam, Güngörsün’e plaket ve çiçek takdim ederek hemşirelerin sağlık tesislerinde hastaya dokunan el olduğunu hatırlattı. Sağlam, “tüm çalışanlarımız bizim için kıymetlidir. Vatandaşı karşılayan çalışanımızdan teşhisini, tedavisini ve bakımını yapan tüm çalışanlarımız çok değerli bir görevi yerine getiriyorlar. Hemşirelerimiz de hastalarımıza dokunan şifa elleridir. Onların da moralleri ve memnuniyeti bizler için çok önemli, onların vatandaşlara gösterdiği fedakarlıkların bilincindeyiz.” dedi. 

Hastane Yöneticisi ve Başhekimi Yakup Tomak da sağlık hizmetlerinde önemli gelişim sağlandığına dikkat çektiği konuşmasında hemşirelerin yeri geldiğinde hasta yakınlarından daha da yakın olduğunu vurgulayarak hemşirelere şükran borçlu olduklarını söyledi.

Sağlık Bakın Hizmetleri Müdürü Ayla Bayar da yaptığı konuşmada hemşireliğin eski tarihlere uzanan kıymetli ve şifa veren bir meslek olduğunu belirtti. 

Konuşmaların ardından Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Doç.Dr. Nilgün Sazak öğrencileri tarafından türk halk müziği konseri verildi. Program verilen ikramların ardından sona erdi.