Hendek’te yapımına başlanan 100 yataklı Devlet Hastanesi tamamlandı. 14 Aralık Pazartesi günü yeni yerinde hizmete girecek olan yeni hastane TOKİ tarafından 17 milyon TL’ye ihale edilerek iç donanımlarıyla birlikte 30 milyon TL’ye mal oldu.

30 poliklinik, 6 diş ünitesi

Hendek’te mevcut hastanenin yetersiz olması nedeniyle Hendek Belediyesi tarafından bağışlanan Açmalar mevkiinde 90 dönümlük araziye yapıldı. Yeni Hendek Devlet Hastanesi, tek ve çift kişilik olarak planlanan odalar, geniş ve ferah bekleme alanları, özel peyzaj düzenlemesine sahip bahçesi geniş otoparkı ile Hendek ve bölge halkına yeni nesil sağlık hizmeti vermeye hazırlanıyor.

Yoğun bakım, tomografi,

Yeni hastane de 40 tane tek kişilik oda, 30 tane çift kişilik oda, 30 poliklinik, 6 diş ünitesi, 10 yataklı genel yoğun bakım, 3 yataklı kardiyak yoğun bakım, 3 yataklı yeni doğan yoğun bakım, 10 cihazlı diyaliz ünitesi, 3 tane küvez, görüntüleme servisinde tomografi ve mamografi, 100 araçlık otopark bulunuyor.


Belediyeden ücretsiz servis

14 Aralık’ta yeni yerinde hizmet verecek olan yeni hastaneye ulaşım Hendek Belediyesi tarafından yapılacak. Eski hastane önünden saat 07.00-17.00 arasında 15 dakikada bir ücretsiz araç kalkacak.