Sağlık yatırımlarına görüntüleme cihazları da eklenen Sakarya ihalesi tamamlanmış olan cihazları yakın zamanda hizmete sunacak. Raporlama ve randevu 1 hafta gibi bir zaman aralığı ile sınırlandırılacak.

  Çalışmaları bir süredir devam etmekte olan Tomografi ve MR’ın randevu, tetkik süreleri, yapılan ihale sonucu Sağlık Bakanlığı’nın istediği süreye düşürülecek ve Kamu Hastaneleri’nde hizmete sunulacaktır. Uzayan Randevu süresi ve raporlama nın yanı sıra ultrasonla ilgili olarak da adımlar atıldı. Bu sayede ileri tarihlerde randevuları bulunan vatandaşlar tek tek aranarak çekimleri tamamlanacaktır.

Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hasan Salih ASLAN yapmış olduğu açıklamada, görüntüleme cihazlarının önümüzdeki günlerde vatandaşların hizmetine sunulacağını, özellikle ultrasonla ilgili yapılan ihaleninde yapılmasıyla yığılmaların ortadan kalkacağını ve ileri tarihte randevu alıp bekleyen hastaların tek tek aranarak çekimlerini gerçekleştireceklerini söyledi.

Sağlam , Sapanca ve Karasuda bulunan Devlet Hastanelerininde hizmete geçtiğini tekrar hatırlatırken Başbakanımızın “Sakarya bir şifa diyarı olma yolunda ilerliyor.” Sözlerini hatırlattı. Sağlam planlanmış olan 1000 yataklı hastane çalışmasının, bitmiş olan Hendek Devlet Hastanesi, Diş Sağlığı Merkezi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesiyle otel konforunda bir hizmet sunmaya hazırlandıklarını söyledi. Sözlerini yardım ve destekte bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Ayşenur İslam, Valimiz Hüseyin Avni Coş ve milletvekillerimize ve çalışanların gösterdikleri fedakârca çalışmalara teşekkürlerini sunarak tamamladı.