Sakarya’da görev yapan kadın hastalıkları ve doğum uzmanları ile üroloji uzmanlarının katıldığı seminerde, kadın inkontinansı üzerine yeni teşhis ve tedavi yöntemleri ele alındı.

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Sakarya Şubesinin 6 yıldır süregelen ve her ay farklı konularla düzenlediği eğitim seminerleri bağlantısında bu ay “kadınlarda idrar kaçırma” konusunu ele alındı. Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi’ nin yanısıra, Sakarya Kamu Hastanelerine bağlı hastaneler ve özel hastanelerden katılan uzman doktorlara yönelik yapılan seminerde Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Üroloji uzmanı Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam’da oturum başkanı olarak bulundu.

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Ünal’ın sunumuyla “Kadınlarda idrar kaçırma sorununa güncel yaklaşımlar’’ ele alındı. Sorunun teşhis ve tedavi sürecinde uygulanabilen yeni metodları paylaşan Orhan Ünal, jinekoloji ve üroloji uzmanlarının sorularına da cevap verdi.

Şube Başkanı Prof. Dr. Arif Serhan Cevrioğlu ‘’her ay gerçekleştirdiğimiz toplantılarımızda meslektaşlarımızla biraraya gelerek güncel hayatta karşılaştığımız, hastalarımızın sorunlarına yönelik konularda güncel teşhis ve tedavi süreçlerini tartışma, bilgilerimizi paylaşma fırsatı bulmaktayız’’ dedi.