ULTRASON RANDEVULARI AYNI GÜN

Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, bir sorunu daha çözdü. Vatandaşların en önemli taleplerinden biri olan görüntüleme cihazlarıyla ilgili randevuların kısa zamana çekilmesi için yapılan hekim, cihaz ve hizmet alımı çalışmaları tamamlandı. Vatandaşlar aynı gün randevu almanın memnuniyetini yaşıyor. Özellikli ultrasonlarda ise en fazla 3 gün içinde cevap verilecek.

SEAH’TA GÜNDE 500 HASTA

Kamu Hastanelerinde Ultrason hizmetlerinin daha etkin ve kısa süreli verilebilmesi için Genel Sekreterliğin başlattığı çalışmalar tamamlanarak hayata geçti. Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Merkez ve Korucuk Kampüsü’yle Doğumevi’nde gerçekleşen ultrason çekimleri günde ortalama 500’e ulaştı. İleri tarihli randevu verilen ultrason hizmeti, artık aynı gün, çok yoğunluk olması halinde ise ertesi gün çekilir hale geldi. Yeni hekimlerin göreve başlaması, yeni üniteler ve hizmet alımlarıyla Sakarya’da ultrason hizmetindeki sorun ortadan kaldırıldı. Aynı gün ultrason randevusu alarak çekimi gerçekleşen Filiz Eski adlı vatandaş da yapılan çalışmaların önemli bir sorunu giderdiğini söyledi. Filiz Eski, daha önceden uzun süreyle gerçekleşen ultrason hizmetini şimdi bir günde alabildiklerini belirterek yetkililere teşekkür etti. 

MÜJDEYİ GENEL SEKRETER VERMİŞTİ

Genel Sekreterlik’ten yapılan açıklamada ileri tarihli randevu alan vatandaşlara da ulaşılmaya çalışıldığı belirtilerek, bazı vatandaşların numaralarının yanlış veya ulaşılmaz çıktığı için, o durumda olan vatandaşların hastanedeki randevu verilen birime müracaat etmeleri isteniyor. 

Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam’ın 14 Mayıs tarihinde basın mensuplarıyla yaptığı toplantıda görüntüleme cihazlarıyla ilgili çalışmaların son aşamaya geldiğini ve yakında randevu sorununun tarih olacağını gündeme taşıyarak müjdeyi vermişti. Radyoloji hekimleri, ultrason cihazları ve teknik elemanlarla desteklenen ultrason hizmetiyle ilgili Genel Sekreter Sağlam, bir süredir üzerinde çalıştıkları ve ihale süreçlerinin de tamamlanarak sorunun ortadan kalkacağını belirtmişti.

MR VE TOMOGRAFİ DÜZENLENDİ

Genel Sekreterlik tarafından yapılan düzenlemeyle Doppler gibi özellikli ultrason hizmetlerinde ise randevu sürelerinin bakanlık kriterleri kapsamında 3 günün altına indirilmesiyle ilgili çalışmalarda son aşamaya gelindiği belirtilirken Tomografi çekim ve raporlamaları aynı gün şartına bağlanıyor. SEAH’ta ilaçsız tomografiler aynı gün çekilirken, ilaçlılar 3 gün içinde. Yenikent ve Toyotasa’da ise aynı gün randevu verilecek. Çalışmalar ultrasonla ilgili hayata geçerken diğer görüntüleme cihazlarıyla ilgili de sistem oluşturulmuş durumda. Tam anlamıyla Ramazan Bayramı’nın ardından işlerlik kazanacak sistemle randevu ve raporlama süreleri tamamen kısalmış olacak. Diğer taraftan Yenikent Devlet Hastanesi ve Akyazı Devlet Hastanesi’nde de tomografi cihazlarıyla ilgili ihale çalışmalarının başlatıldığı da bildirildi.