Hendek ilçe sağlık müdürlüğü ve Hendek Belediyesi tarafından organize edilen konferansa öğrenciler, vatandaşlar ve gönüllü olarak organ bağışında bulunan bireyler katıldı.

Konferans Hendek Ticaret Merkezi Konferans salonunda gerçekleştirildi. Konferansa başlamadan önce 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Programı Sunumunu Hendek İlçe Sağlık  Müdürlüğünden Deniz Sanatçı De Asis şiirler eşliğinde gerçekleştirdiği sunumlarda, İlçe Sağlık Müdürü Uz.Dr. Burcu Başaran Güngör bir konuşma yaptı konuşması şöyleydi. “ 3- 7 Kasım Organ bağışı haftası dolayısıyla toplandık burda, organ bağışı çok önemli bişi, çünkü hangimizin başına ne zaman ne geleceğini bilemeyiz. 2013 - 2014 yılından itibaren yapılan çalışmalarla , bu organ bağışıyla ilgili farkındalık artırıldı ve bağışcıların sayısı ciddi oranda arttı, ama hala yetersiz. Su anda Türkiye'de  25 bin den fazla hastamız var, yani bir organ onun hayatı olacak , o yüzden organ bağışı çok önemli, o yüzden hepinizi organ bağışına davet ediyoru. Çok kolay aslında bağış yapmak isteyen bireylerin, E-Devlet den organ bağışı yapmak istediğini bildirebilir. Gerekli imzalar alınıyor ve sizde organ bağışçısı olabiliyorsunuz. Sizde kendiniz aileniz çevreniz ve ne kadar önemli olduğunu anlata bilirseniz, bizde çok seviniriz.Hepinize iyi seyirler diliyorum” dedi.

Program Din görevlisi Osman Hocanın, dinimizce organ bağışının önemini vurgulayan bilgileri ile devam eden programda, İki Organ bağışçısı vatandaşın programa konuk olmasıyla ve bağış noktasında yaşamış olduklarını Konferansa katılan Hendek Atike Hanım Anadolu Lisesi ve Hendek İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle paylaştığı sıralarda duygu dolu anlar yaşandı. Düzenlenen program, katılımcı öğrenci ve bağışcıların fotoğraf çekimleri sonrasında son buldu.