Yaşadığı Kimlik Bozukluğu Nedeniyle Kendini Kör Etti!
Vücut bütünlüğüne ilişkin kimlik bozuklukları, insanların vücuttaki sahip oldukları bazı bölümlerin kendilerine ait  olmadığını, vücut bütünlükleri kapsamında da o bölgeye yer olmadığını düşünmeleridir.

Habere göre ; ABD li Jewel Shuping (30), küçük yaştan bu yana kör olma hayali ile yaşıyordu. Hatta 18 yaşlarında siyah güneş gözlüğü ve değnekle sokaklarda yürüyordu.

Kimlik  bozukluğu olan Shuping , gözlerine kimyasal dökerek hayalini kurduğu hayata kavuştu.Herkesi şaşırtan bu karar,Shuping'in en mutlu insan olmasını sağladı . 

" Üç-dört yaşlarımdayken geceleri annem beni hep salonda yürürken bulurdu . bu arada ben altı yaşımdayken , eğer kör olursam kendimi daha rahat hissedebileceğimi düşünürdüm. Küçükken güneşe uzun süre bakarsam , gözlerimin hasar görebileceğini söyleyen annemin ardından saatlerce güneşi izlerdim." dedi Shuping.

21 yaşına kadar kör olma hayaliyle yaşayan Shuping 2006 yılında rüyasını gerçeğe çevirebilecek olan psikiyatristi buldu ve hayalini gerçekleştirmeye yönelik bir adım attı.

Yapılan prosedürler sonrasında gözlerine kimyasal damlatılan kadın " Sıvı gözlerimden yanaklarıma iniyordu. Ve kimyasal derimi yakıyordu. Ama ben bütün acıyı göze almıştım. O acılar esnasında yakında kör olacağımı ve herşeyin yoluna gireceğini düşünüyordum." dedi.

Sağlık görevlileri her ne kadar müdahale etse de gözleri tamamen  hasar görmüştü. New York , Columbia Üniversitesi'nden klinik psikiyatrist Dr.Michael First, bu tarz hastalıkların tedavisinin çok nadir olduğunu söyledi .

Kişilik bozukluğu bulunan Shuping'in ailesi bu olayın kaza olmadığını öğrenmelerinin ardından onu evlatlıktan reddettiler.Bu tür hastalıkların tedavisinde mutlaka bir uzmandan yardım alınması gerektiğini söyleyen Shuping " Umarım bu hastalığın tedavisi bir gün bulunur ." dedi.