Sakarya’da genç yaşta karaciğeri çalışamaz hale gelen bir hastanın beklediği haber İstanbul’dan geldi. Trafik kazası geçirerek hayatını kaybeden bir hastanın yakınlarının organ bağışına izin vermesinin ardından Doç. Dr. Metin Ercan yönetimindeki ekip İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giderek hazırlanan karaciğeri SEAH’a getirdi. Önceki gün geç saatlerde başlayan işlemler dün gün boyu sürdü. 
SAÜ Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü öğretim görevlisi Gastroenteroloji uzmanı Prof. Dr. Musa Akoğlu, Prof. Dr. Birol Bostancı, Doç. Dr. Kerem Karaman, Doç. Dr. Metin Ercan, Dr. Mehmet Aziret, Dr. Ali Bal tarafından SEAH’da ilk karaciğer nakli operasyonu gerçekleştirildi.

SEAH’DA BİR İLK DAHA

Başarılı operasyon sonrası yetkililerden edinilen bilgilere göre yoğun bakımda gözlem altında tutulan hastanın genel durumunun oldukça iyi olduğu ve bir süre yoğun bakımda yakın takipte tutulacağı bildirildi. Operasyonu takip eden Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam “Operasyonun başarılı geçmesi hepimizi çok sevindirdi. SAÜ Tıp Fakültemizin başarısı gün geçtikçe artıyor. SEAH’da bundan sonra da bu tarz ameliyatlar başarılı bir şekilde gerçekleştirilebilecek. Emeği geçen tüm hekimlerimize ve yöneticilerimize teşekkür ediyoruz.” dedi. Operasyonla ilgili değerlendirmede bulunan SEAH Başhekimi Doç. Dr. Yakup Tomak “Karaciğer nakil ameliyatının hastanemizde yapılması ve başarılı bir ekip tarafından gerçekleştirilmiş olması bizim için gurur vericidir.” dedi.  

VALİ COŞ TEBRİK ETTİ

SEAH’da gerçekleşen ilk organ naklini yakından takip eden Vali Hüseyin Avni Coş, operasyonun tamamlanmasının ardından hastaneye giderek yetkililerden bilgi aldı. SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam ile Hastane Başhekimi Doç. Dr. Yakup Tomak’ın karşıladığı Vali Coş, ameliyatı gerçekleştiren ekibi tebrik etti. Başarılı bir operasyonla sağlığına kavuşan gencin yakınlarıyla bir araya gelen Vali Coş, sosyal medya hesabından da operasyonu duyurarak “SEAH'da ilk Karaciğer naklini yapan Prof.Dr.Musa Akoğlu Hocamızı ve değerli ekibini kutlar, teşekkür ederiz. Organ nakli merkezinin İlimize kazandırılmasında emeği geçen tüm değerli zevata teşekkür ediyoruz. Çok kıymetli, çalışkan, fedakâr, başarılı, övünç kaynağımız Hekim Hocalarımızla iftihar ediyoruz.” mesajını paylaştı.