Bilindiği üzere hıçkırmayanınız yoktur. Uzun süreli hıçkırıkların vücudumuzda olumsuz etkileri olduğuca şüphesizdir.Uzmanlar uzun süreli hıçkırıklar konusunda uyararak çözümlerini bir kaç ana madde sıralamaktalar.
Bazen kesik kesik, bazen peş peşe duyulabilen hıçkırık krizlerinin, uzun sürüp geçmemesinin stres yaratabildiğini ve hıçkırığı geçirmek için yapılanların işe yaramayabildiğini vurgulayan gastroenteroloji uzmanı, bu hıçkırıkların altından başlıca 5 hastalık grubunun çıkabildiğini söyledi. ''Sindirim sistemi, metabolik hastalıklar, akciğer hastalıkları, kalp hastalıkları ve merkezi sinir sistemi hastalıkları, geçmeyen hıçkırıkların altında yatan nedenler arasında yer alabiliyor'' dedi.
Vardareli, geçmeyen hıçkırıkların hangi hastalıklarla ilgili olabileceğini de, şöyle sıraladı: ''Gastrointestinal sistem hastalıkları; reflü, gastrit, ülser, apandisit, bağırsak tıkanıklığı, inflamatuar bağırsak hastalığı, safra kesesi iltihabı, karaciğer apseleri. Metabolik hastalıklar; şeker hastalığı, gut, serum tuz ve potasyum düzeyinde değişiklikler. Akciğer hastalıkları; akciğer enfeksiyonları, akciğer tümörü, astım, sarkoidoz hastalığı. Kalp hastalıkları; kalp krizi, kalp zarında enfeksiyon oluşması. Merkezi sinir sistemi hastalıkları; beyin damarlarında tıkanma, beyin travması, beyin tümörleri, enfeksiyonları.''


Hıçkırık’a 6 çözüm yolu


Hıçkırıkların genellikle kısa süreli olduğunu ve bazen kendiliğinden geçtiğini ifade eden Vardareli, ancak bazı yöntemlerin de hıçkırığın geçmesini sağlayabildiğini kaydederek, hıçkırığı geçirmeye yarayan başlıca 6 yöntemi de şöyle sıraladı:
''Derin nefes alıp vermek.  


Nefesi tutmak. 
Bir kağıt torba içine nefes alıp vermek. 

Boğazda uyarıya neden olabilecek bir küçük kaşık toz şeker yutmak.

Limon suyu veya sirke yutmak.

Buzlu su içmek.''