KADINDA HİPERTANSİYON, DİYABET VE KALP DAMAR HASTALIKLARI SEMİNERİ

Seminere Hendek İlçe Sağlık Müdürü  Uz. Dr. Burcu Başaran Güngör, Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğünden ebe Hilal Arslan , ebe Zeynep Yıldız Güngör ,Halk Eğitim Merkezi  öğretmenleri ve kursiyerler kadınlar katılım sağladılar.

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğünden Uz. Hem. Deniz De Asis Halk Eğitim Merkezindeki  seminerde çeşitli yaş aralıklarındaki kadınlara   hastalıklarının farkında olmaları , tedavilerine özen göstermeleri, ve risklerden  kendilerini korumaları   konularında bilgilenmelerde bulundu. Sağlıklı yaşam tercihlerinin bireylere göre farklılık gösterebildiğini ancak özellikle 65 yaş üstü hipertansiyon riskine daha fazla oranda rastlandığından bahsetti. Ülkemizde  ve dünyada hipertansiyon, kalp damar hastalıkları, diyabetin oldukça yaygın olduğunu  ifade ederek  dengeli ve yeterli beslenme, spor, yürüyüş gibi aktivete ve alışkanlıkların önemini vurguladı.

Seminerin sonunda kadınların sorularını cevaplandıran Uz.Dr.Burcu Başaran Güngör sağlık problemlerinde ve erken tanı yöntemleriyle risklerin azaltılabileceğini ifade ederek Aile hekimlerine danışmalarını önerdi.

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Hayat Merkezi bünyesinde  Kadın ve çocuk sağlığını geliştirmek üzere toplumun bilgilendirilmesine büyük önem veriyor.