Programa Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uz.Dr. Burcu Başaran Güngör, Yenimahalle Anaokulu Müdürü Nuriye Ünal ,Müdür yardımcıları, sınıf öğretmenleri ve Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü personelinin katıldığı etkinlik çocukların renkli görüntülerine sahne oldu.

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğünden Uz.Hemşire Deniz De Asis, oyunla müzik eşliğinde interaktif bir eğitim sunumu gerçekleştirdi. Çocuklarla oluşturulan kalp figürüyle , çocukların hareketleriyle birlikte kalp kasının kan pompalayan hali canlandırıldı. En hayati organımız olan kalbin fonksiyonel önemi ile birlikte zararlılardan uzak durarak kalp sağlığımıza önem vermemizin küçük yaşlardan kazanılabilecek bir alışkanlık olduğu ifade edildi.

Dünya Kalp Günü 25 Eylül Etkinliği Hendek Anaokulu

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Hendek Anaokulundaki gerçekleşen ikinci etkinlikle daha fazla sayıda çocuğa kalp sağlığı konusunda farkındalık geliştirilmesi hedeflendi. Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uz.Dr. Burcu Başaran Güngör, Hendek Anaokulu Müdürü Dilek Büşra Öge ,Müdür yardımcıları, sınıf öğretmenleri ve Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü personelinin katıldığı etkinlikle çocuklar yaş düzeylerine göre kalp sağlığının önemi konusunda bilgilendirildiler.

Hendek İlçe sağlık Müdürlüğünden Uz.Hemşire Deniz De Asis sunumunun sonunda , oyunla müzik eşliğinde çocuklarla oluşturulan kalp figürüyle ,kalp kasının kan pompalayan halini canlandırdılar. En hayati organımız olan kalbin fonksiyonel önemi ile birlikte zararlılardan uzak durarak kalp sağlığımıza önem vermemizin küçük yaşlardan kazanılabilecek bir alışkanlık olduğu ifade edilen etkinlik öğrencilerin katılımları ile keyifli söyleşilerle tamamlandı.

Sınıf öğretmenleriyle birlikte çocuklar kendi hazırladıkları başlıklardaki kalp figürleriyle yaratıcılıklarını ortaya koyarak haftanın önemine dikkati çektiler.Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğünden Ebru Gürlü bu görüntüleri objektifi ile yakaladı.

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü çocukluk çağlarında sağlık bilinci geliştirilmesi konusuna büyük önem veriyor.