Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Hayat  Merkezi olarak hazırlanan eğitim programında Hendek Kadın Ceza İnfaz  Kurumunda Tüberküloz hastalığı ile ilgili olarak kadın mahkumlara eğitim verildi.

Hendek İlçe sağlık Müdürü Uz.Dr.Burcu Başaran Güngör’ün katılımıyla gerçekleşen eğitimde Hendek  İlçe Sağlık Müdürlüğünden Uz.Hemşire Deniz De Asis  tüberküloz hastalığının belirtileri, korunma yöntemleri ve tedavileri konusunda bilgiler paylaştı.

Toplumumuzun risk taşıyan ve tüberküloz prevelansının  genel toplumda görülen tüberküloz vaka oranlarının üzerinde seyrettiği cezaevlerinde özellikle bu türde eğitim ve taramaların önem kazandığı kaydedildi.

Toplumumuz için büyük risk taşıyan tüberküloz hastalığı ile ilgili olarak kapalı alanlarda bulaş riskini azaltıcı genel koruyucu ve kollayıcı önlemlere dikkatin çekildiği eğitime  Hendek Sağlıklı Hayat Merkezi  bünyesindeki Bulaşıcı Hastalıklar Birimi sağlık personelleri de katılım sağladı.

Tüberküloz kontrolü için DSÖ tarafından küresel kontrol programları, ülkemizde ise aynı standartlarda ve paralelde Sağlık Bakanlığının yürüttüğü bir “Ulusal Tüberküloz Kontrol Programı” uygulanmaktadır.

Toplumun bulaşıcı hastalıklara dayalı risklerini azaltmak, sağlık hizmetleri konusunda bilgiyi arttırmak üzere Sağlık Bakanlığına bağlı tüm kurumların eşgüdümü ve ortak farkındalığı arttırıcı çalışmalar yapması önemsenmektedir.

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü  Hendek Kadın Ceza İnfaz Kurumundaki mahkum çocuklarına Çocuklarda Duygu Durum Yönetimi ve  Hijyen ve Ağız sağlığı konularında eğitimler gerçekleştirmişti.