HENDEKTE KANSERLE MÜCADELEDE ERKEN TEŞHİS

Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uz. Dr. Tekin Ulaş Karatepe , Hendek Sağlıklı Hayat Merkezi bünyesinde kanser taramalarına  KETEM birimlerinde devam edildiğini belirterek, erken teşhisin tedavinin etkili olmasında ve bireyin sağlığının yeniden kazanılmasında  erken evrenin büyük  önem taşıdığını ifade etti.

Kanserin hücrelerin kontrolsüz olarak ve sürekli çoğalmaları sonucu oluşan, tedavi edilmediğinde yakındaki ve uzaktaki organlara yayılan bir hastalık olduğunu belirten  Uz. Dr. Tekin Ulaş Karatepe, kanserin önlenmesi  ve  kanseri erken yakalama konusunda İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı KETEM biriminin kanser taramalarına devam ettiğini kaydetti.

Hendek ilçe Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen  tarama programlarına uygun olarak ; 30-65 yaş arası Rahim ağzı kanseri taraması;40-79 yaş arası Meme kanseri taraması,40-69 yaş arası kalın bağırsak kanseri taraması uygulamalarını  ücretsiz olarak gerçekleştirmektedir.

Hendek Sağlıklı Yaşam Merkezi KETEM taramaları randevu  için 9:30- 15:30 arası  randevu için 6152400 numarasını arayabilir ve randevu alabilirsiniz.

Kanser ve diğer hastalıklarda  genetik faktörler, sağlığa uygun olmayan beslenme , yaşam tercihleri ve alışkanlıklar önemlidir. Tütün ve mamullerinin kullanımı risk faktörü olarak düşünüldüğünde bu alışkanlıklarla  mücadele etmek gereklidir. Hendek Sağlıklı Hayat Merkezinde 171 numaralı telefondan randevu alarak  Sigara Bırakma Polikliniğine başvurabilirsiniz.