Salgın hastalığın en ön safında yer alan sağlık ekipleri ilçede bir çok Coronavirus hastasına müdahale ederek iyileşme süreçlerini takip etti.

Çıkan aşı sonrasında büyük sevinç yaşayan sağlık personeline aşılar dün kademeli şekilde yapıldı.

Hendek Devlet Hastanesi'nde de Sağlık Çalışanlarına koronavirüs aşılaması başladı. Çin’den getirilen 3 milyon doz aşısının Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ( TİTCK ) Laboratuvarlarındaki 14 gün süren analizlerinin sona ermesinin ardından dün akşam saatlerinde Acil Kullanım Onayı verilmesinin ardından ilk aşı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya yapılmıştı.

Hendek Devlet Hastanesi personeli aşı oldu

Hendek Devlet Hastanesi personeli aşı oldu

Hendek Devlet Hastanesi'nde de koronavirüs aşılaması başladı. İlk aşı Başhekim  Dr. Ünal Küçükyılmaz yapıldı. Ardından hastanede görevli sağlık çalışanları aşılandı. Hendek Devlet Hastanesi'ne bugün 80 adet coronavirus aşısının getirildiği ve 40 sağlık çalışanın aşı olduğu öğrenildi.

Hastanede 10 odanın aşılama için ayrıldığı belirtilirken Aşı Olanların bekleme odalarında 15 - 30 dakika bekletildiği öğrenildi.

Diğer bir husus ise aşı olan sağlık çalışanları, hastane bahçesinde sağlıklı bir dünya için dilek de bulunarak yaşanan bu kötü salgından kurtulmanın sevinci ile bir daha yaşanmaması için dilek tutarak balonları gökyüzüne gönderdi.

Hendek Devlet Hastanesi personeli aşı oldu

İk aşamada sağlık çalışanları, 65 yaş üstündekiler ile yaşlı ve engellilerle koruma evlerinde kalanlar gibi toplu ve kalabalık yerlerde yaşayan yetişkinler aşılanacak. İkinci aşamada aşı, toplumun işleyişi için gerekli sektörlerde ve yüksek riskli ortamlarda bulunan, kritik işlerde çalışan kişiler ile 50 yaş ve üzeri en az bir kronik hastalığı bulunanlara uygulanacağı öğrenildi.

Hendek Devlet Hastanesi personeli aşı oldu