Bağışıklamada 65 Yaş Ve Üstü Vatandaşlarımıza Uygulamalar Devam Ediyor

Bağışıklama; kişinin aşılama yoluyla bir hastalığa karşı korunma sürecidir. Aşıların bulunmasıyla kişilerin bağışıklık sistemlerinde bazı bulaşıcı hastalıklara karşı dirençleri gelişebilmiştir.

Hendek İlçe Müdürlüğü koordinasyonu ile   İlçemizdeki 65 yaş üstü kişilerin koronavirüs aşıları ile ilgili bağışıklama hizmetlerine devam ediyor.

Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uz. Dr. Tekin Ulaş Karatepe  Aile Sağlığı Merkezleri ve Hastanede devam eden aşılamalarda Sağlık Bakanlığının aşı programı çerçevesindeki uygulamalarının önemini vurguluyor. Sağlık personelinin özverili gayretlerine dikkati çekerek müdürlüğüne bağlı birimlerinin hizmetleri ile ilgili açıklamasında “Bağışıklama hizmetlerinin özenli bir şekilde sağlanmasına yönelik planlama, aşıyla önlenebilir hastalık sürveyansının güçlendirilmesi ve toplumsal katılım ve eğitim boyutlarını  bir arada tutarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Olumsuz kış şartlarına rağmen  personelimiz 65 yaş üstü  aşı tanımlanmış grubun aşılarını  uyguluyor. Uygulama sonrası gözlem, değerlendirme ve acil durumları titizlikle koordine ediyoruz. Bu konuda ilimizdeki ve ilçemizdeki sağlık birimlerimizle koordine bir şekilde hizmetleri sürdürüyoruz “ dedi.

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü  bu arada  yataklı ve evde olan yaşlıların evlerine sağlık ekibi yönlendirerek  hizmetlere devam ederken , riskli durumda olanların hastaneden randevu almalarını öneriyor. Hendek Melek Nişancı Huzurevi  yaşlılarının da bağışıklamalarında ikinci doz uygulamanın tamamlandığı belirtilerek , sağlık durumlarının iyi olduğu kaydedildi.

Yaşamların ve sağlığın korunması amacıyla ilçedeki sağlık hizmetleri sağlık personelinin özverisi ile devam ediyor.