Edinilen bilgilere göre Birinci dünya savaşının devam ettiği yıllarda ilk olarak Askerler de tespit edilen hastalık sonrasında binlerce askerin enfekte olarak yaşamını yitirmesine sebep olmuştu.

Hastalık geçen 100 yıllık süre zarfında raslanmasada bu hastalığın yeniden ortaya çıkması konu hakkında araştırma yapan uzmanları şaşkına çevirdi. 

Hastalığın belirtilerinden en belirgin semptomları vücut ateşinin 40 derece ateşe kadar yükselmesi, beş gün boyunca ateşin düşürülememesi, iyileşme sürecinin bir ay ila üç ay arasında yaşandığı, hastalığı atlatanlarda kalp problemleri ve kişilerde beyin hasarları bırakabileceğini  belirten uzmanlar. Hastalığın ana nedenlerinden bir tanesinin kötü hijjan koşullarında yaşam sürdürülmesi olduğu belirtilirken, 100 yıl sonra Kanada da yaşayan 47 yaşındaki bir şahısta rastlanması sonrasında, kişinin tedavisi karantinaya alınarak devam ettiği belirtildi.

Hendek ateşi hastalığı yıllar sonra yeniden ortaya çıktı

İçinde bulunduğumuz coronavirus semptomlarına benzer semptomlar göstermesi vatandaşları oldukça tedirgin edeceğe benziyor…