Bu  kapsamda  Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Hendek 2. Organize Bölge Sanayide yer alan Çamsan Fabrikası çalışanlarına Meme Kanseri ve Erken Tanının önemi ile ilgili bir  seminer düzenlendi.

Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uzm.Dr.Burcu Başaran Güngör ve İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanları seminerde çeşitli birimlerde çalışmakta olan kadın personele meme kanseri hakkında bilgi verip , meme kanserinde erken teşhisin önemine vurguladılar.

Çamsan Fabrikası insan kaynakları Şefi Ayşegül Aygün ve insan kaynakları uzmanı Oya Gencel Acar’ ın organize ettiği seminerle meme kanserinden bahsedildi.Kadınların kendi kendilerini elle muayene etmesinin ve 40 yaş üstündeki  kadınların düzenli olarak kontrolden geçmesinin önemini anlatan Uzm.Dr.Burcu Başaran Güngör risk faktörlerinden bahsedip , çalışanların konu hakkındaki sorularını yanıtladı.

Meme kanseri erken teşhis edildiğinde %95 tedavi başarısı sağlayabilen bir hastalık olarak korkulmadan dikkatle ve özenle takip edilmesi gereken bir durumdur. Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından toplumu ve özellikle kadınları bilgilenme amacıyla  çalışmalar devam etmektedir.